Кои са най-опасните играчки по време на изолация

0
221
най-опасните играчки

По време на изолация на родителите им става все по-трудно да намерят занимания на децата си, по простата причина, че карантината вече е повече от месец. Затова и често прибягват до различни играчки, с които да занимаят децата си. Днес обаче ще ви представим кои са най-опасните играчки и които е добре да избягваме.

Безмисленото използване на мобилни телефони по време на изолационния режим може да съсипе зрението ви завинаги, пишат от actualno.com. Това каза в интервю за “ Российская газета “ главният детски офталмолог на министерството на здравеопазването на Ростовска област Александър Ушников, цитиран от БГНЕС.

Лекарят подчертава, че мобилните телефони са предназначени изключително за разговори и изпращане на кратки съобщения. Експертът поставя на второ място по уврежсдащо влияние таблетните компютри. Според него много майки включват анимационни филми за деца, така че да не пречат на възрастните да се самоизолират.

„Деца от две до пет години ги гледат по цял ден. Това категорично не трябва да се прави. По-добре е да играете, рисувате, изработвате нещо, да четете на децата книги. Но не напрягайте очите си с такова натоварване“, предупреди Ушников. На трето място са лаптопът и компютърът. Лекарят казва, че постоянното напрежение на очния мускул може да доведе до спазъм.

Той съветва да подходите към този процес „на части”, като редувате работа и почивка. „За възрастните е възможно да включват компютъра пет до шест пъти на ден за около час с почивка от поне 30 минути“, съветва експертът. Експертът заключи, че прекарването на твърде много време пред екрана причинява главоболие, сълзене, зачервяване на очите, замъглено зрение при вглеждане в отдалечени обекти.

Вижте още:Млади или стари – кой се справя по-добре с изолациятаИзолацията се настани трайно в живота ни преди един месец, няма изгледи да приключи скоро. Всеки от …Apr 18 2020vsyakajena.comКак да сплотим семейството по време на изолацияОбикновено всеки от нас иска да прекарва повече време със семейството и приятелите си, но принудител…Apr 15 2020vsyakajena.com