Какво научават бебетата в утробата?

0
627

Отдавна е известно, че по време на бременност жената трябва да бъде много внимателна към тялото си, защото в него вече не се съхранява само нейния живот. Важно уточнение обаче е, че това внимание не бива да бъде насочено само към здравето от чисто физическа гледна точка, но и от душевна. Защото външната обвивка е точно толкова важна, колкото и вътрешната.
Знаехте ли например, че има три неща, които бебетата научават още в утробата на майката? Някои може да сте чували, а други да научите сега. Ето кои са те:
Реч
Учени сравнявали реакциите на бебета, докато „слушат“ човешка реч и други звуци.Ето го! След всички тези месеци, пресмятания, колебания и дни в болницатаДа имаш бебе е вълнуващо преживяване. Изпитват се непознати емоции. Вълнувате се и с всеки изминал д…Sep 9 2017vsyakajena.com

Оказало се, че мъниците не само реагирали положително на човешкия говор, но и разпознавали родния си език, слушайки едни и същи думи както от майките си, така и от други хора. Доказано е, че е важна звуковата среда, в която се намира майката по време на бременност и колкото повече говорене слушат бебетата, толкова по-рано ще проговорят.
Вкус
Много често майките споделят, че любимите им храни по време на бременността са се превърнали в любими и на децата им след това. Оказва се, че в твърдението има нещо вярно, поне според учени от университета в Белфаст. След 10-ата седмица от бременността бебетата започват да възприемат вкусове, поглъщайки амниотична течност. Също така обаче вкусове могат да се предават и по кръвен път. Затова майки, които по време на бременността (и най-вече в нейния край) са се хранили с определени храни, имат деца, които обичат същите тези предпочитания.
Музика
Финландски учени провели следното проучване. Те накарали майки в напреднала бременност да слушат една и съща приспивна песничка в продължение на няколко дни. Друга група майки, включени в експеримента пък не слушали въпросната песничка. С помощта на специална техника учените проследявали мозъчните импулси на бебетата в утробите и установили, че слушащите музика бебета заспивали по-бързо и били по-спокойни, докато за другите не можело да се каже същото. След раждането пък бебетата от първата група разпознавали мелодията, а другите, както се досещате, не, което учените считат за доказателство, че бебетата помнят музикални мотиви още отпреди своето раждане.Седемте фази за освобождаване от натрупаните килограми по време на бременносттаПовечето жени са били на диета в даден момент от живота си и това е особено валидно за майките. Неза…Sep 9 2017vsyakajena.com