Ето кои са двайсетте неща, които всяко дете трябва да чува, за да бъде щастливо

0
349

Няма родител, който да не иска най-доброто за своето дете. А някои думи могат да направят чудеса за щастието и самочувствието на всеки мъник. Понякога обаче, амбицирани да посочим на децата си всички техни грешки и да ги предпазим от проблеми, сме твърде критични, пишат от missbloom.bg. Или пък, обратното – прехвалваме ги и ги разглезваме, култивирайки у тях усещането, че са непогрешими. За да постигнете баланс, за да покажете на децата си, че освен строги, вие сте и обичащи и подкрепящи, за да подхранвате здравословно самочувствие у тях, не забравяйте да им казвате тези 20 неща!
1. Обичам те! Обичам те безгранично и безусловно. Дори когато грешиш, това не ме кара да те обичам по-малко. Никога няма да спра да те обичам.
2. Ти си страхотно дете! Ти си прекрасно човешко същество. На света няма никой друг като теб.
3. Сподели ми какво чувстваш! Ако си тъжен, поплачи си, ако се радваш, смей се! Всички човешки емоции са полезни, стига да знаем как да ги проявяваме, без да засегнем хората около нас.
4. Ти сбърка. И това не е краят на света, защото всеки човек допуска грешки. Важното е да се замислиш за грешката си, да осъзнаеш защо си я допуснал и да направиш нужното да не я повтаряш повече. Всички се учим от грешките си.
5. Ти успя! Браво на теб. Не беше лесно, но ти положи усилия и успя. Гордея се с теб.Важно за родителите: Не кръщавайте детето си с тези 7 имена, защото носят много тежка съдбаРодителите определят името на детето си докато тече бременността или пък през първите дни след ражда…Aug 27 2018vsyakajena.com

6. Извинявай. Аз сгреших.
7. Можеш да си промениш мнението. Понякога вземаме решение, което след това вече не изглежда най-правилното. Съвсем спокойно можеш да си промениш мнението, няма нищо погрешно или срамно в това.
8. Каква хубава идея! Радвам се, че се сети за това. Когато наистина се постараеш, измисляш страхотни неща. Сподели ми какво друго мислиш!
9. Постъпката ти беше много мила. Това, което направи, беше много благородно. Със сигурност постъпи добре и накара някого да се почувства обичан и уважаван. Гордея се с теб!
10. Имам за теб една малка изненада! Просто така, без повод. Защото те обичам и искам да те зарадвам.
11. Няма нужда да бързаш. Имаме време.

12. Какво би искал/а да направиш? Ти също имаш право на избор и можеш да изразяваш мнението си.
13. Разкажи ми… Искам да науча какво мислиш и как се чувстваш.
14. Тук съм! Обичам да прекарвам време с теб.
15. “Благодаря” и “моля”. Това са важни думи. Ако понякога забравям да ги кажа, бих искал/а да ми напомняш.
16. Липсваше ми! Когато не сме заедно, мисля за теб, грижа ме е за теб и нямам търпение да те видя отново.
17. Опитай! Положи усилие, една малка стъпка след другата. Ще успееш! Нищо хубаво не се случва, без да сме положили усилие за него.
18. Ще ти помогна. Първо, опитай да го направиш самостоятелно, но ако имаш нужда от още нещо, аз съм на твое разположение. Няма да го свърша вместо теб, но ще ти покажа как да се справиш самостоятелно. Така ще научаваш нови полезни неща.
19. За какво мечтаеш? Какво си мечтаеш да ти се случи? Какво би променил/а в живота си? Пусни въображението си на свобода!
20. Вярвам в теб! Вярвам в твоите силни страни и ти имам доверие.Лекари предупреждават: Не целувайте детето си по устните, застрашавате здравето муСнимките на родителите, целуващи децата по устните, винаги предизвикват разгорещен дебат в социалнит…Aug 21 2018vsyakajena.com