Ето го! След всички тези месеци, пресмятания, колебания и дни в болницата

0
573

Да имаш бебе е вълнуващо преживяване. Изпитват се непознати емоции. Вълнувате се и с всеки изминал ден обичате все повече и повече малкото създание.
Въпреки това имате и куп притеснения дали ще се справите, дали не бъркате някъде. В съзнанието изникват хиляди въпроси, които не ви дават спокойствие. Като добавим и факта, че повечето бебета плачат, неспокойни са или просто будуват до малките часове, е нормално да сте напрегнати и често да усещате безпокойство.Предлагаме някои лесни крайпътни табелки, с чиято помощ да преминете през първите 6-12 месеца.Какво научават бебетата в утробата?Отдавна е известно, че по време на бременност жената трябва да бъде много внимателна към тялото си, …Aug 1 2017vsyakajena.com

1. Очакват ви светли дни и нощи, пълни със сън

Обещаваме! Само че няма да е веднага и няма да е всяка нощ. Ако имате късмет с кротко бебе, поздравления. Ако пък е от по-често срещаните плачещи бебчета, не се отчайвайте. И на неговото личице ще се появи усмивка. А освен това, вие или таткото ще се чувствате истински герои, когато сте направили така, че да посрещненте нуждите му и да спре да плаче.

2. Не бъдете самокритични

„Колко съм зле, как можах?”. Това беше всяко трета моя мисъл по отношение на нещо, което съм пропуснала за бебето, дома, другите хора. Но вие също сте човек (макар че понякога да се чувствате като денонощна млекоцентрала, автомат за памперси и често сякаш действате по вътрешни команди). Това е първият път в живота ви, в който поемате изцяло и безусловно отговорност за друго човешко същество. Имате обаче един безпогрешен съветник – вашата интуиция. Ако обръщате внимание на вътрешния си глас, няма да сгрешите. Повярвайте, вие и само вие знаете кое е добро за бебето, особено в критични ситуации.

3. Ще се чувствате отчаяни

Няма родител на тази планета, който поне веднъж да не се е чувствал в безизходица. Понякога умората се насъбира в твърде голяма степен и не знаем какво да правим и тогава последният съвет, който искаме е „Трябва да си спокойна”. Най-доброто решение е пренебрегнете някое домашно задължение и да си легнете, а на другата сутрин всичко ще бъде наред.

4. Не мислете, че сте ощетена

Бебетата се нуждаят повече от майките в началото, отколкото от бащите. Най-сладките усмивки са само за вас и още повече, когато чуете първото „ма-ма” от устата на малкото мъниче, всички месеци труд ще се отплатят. Това не означава, че татко не е важен или че трябва да седи безучастен. Включвайте го в грижите и гушкането, защото така силният пол гради връзката с децата.

5. Майките имат своя предел

Чували сте поговорка: „не съм слънце да огрея навсякъде“. Същото се отнася и за жените. Не може да се справите с всичко сами. Точно затова имате мъж до себе си – да ви обича и да ви помага. Изяснете му с какво може да ви помогне и че един-два часа отделени само за вас или и и за двамата(ако имате кой да ви замести) са необходими, за да се съхраните психически.

6. Не забравяйте вълшебната думичка.

„Извинявай!” – ще ви върши работа. Определено ще има моменти, в които недоспиването, резките промени в настроението ви, дразнещи хора, ще ви изкарват извън кожата ви. Тогава най-вероятно ще отправите гнева си към най-близките. А те вероятно ще се отнесат с разбиране и няма да отреагират бурно. Все пак, когато емоциите ви утихнат, е добре да се извините. Така и вие ще се почувствате по-добре.
Майчинството е път завинаги. Не се страхувайте, всяка жена е минала по този път. Вярвайте в силите си и продължавайте в същия дух, защото ще се справите чудесно!Седемте фази за освобождаване от натрупаните килограми по време на бременносттаПовечето жени са били на диета в даден момент от живота си и това е особено валидно за майките. Неза…Sep 9 2017vsyakajena.com