Ремонтът у дома може да се превърне в бедствие. Ето кои са най-честите грешки, които допускаме при боядисване

0
340

Няма нищо по-хубаво от освежаването на дома. Това дава настроение и усещане за уют и комфорт. Най-лесният начин да направите освежаване в дома си е боядисването. Колкото и лесно да изглежда то, могат да се допуснат редица грешки, които впоследствие да помрачат добрата ви идея, пишат от az-jenata.bg. Кои са най-често срещаните грешки в боядисването, които много хора правят?
Използват грешната четка или валяк
Ако изпитвате затруднения с боядисването, може да се дължи на избора ви на четка или мече за боядисване. В случай, че нанасяте латексова боя върху вашите стени, не използвайте четка или валяк с дълги мъхести косми от естествен материал. Това крие риск от поява на мехурчета по стените, тъй като с тези четки и валяци се нанася твърде много боя. Мъхестите и пухкави четки и валяци вършат по-добра работа при блажна боя.
Оставят хартиената лепенка за отсичане на ръбове прекалено дълго
Да направите перфектно отсечени ръбове и кантове е истинско удоволствие. Най-лесно става с прилагането на хартиена лепенка. Тя обаче може да ви изиграе лоша шега, ако я държите прекалено дълго. При отстраняването ѝ тя може да повлече част от недобре изсъхналата боя или шпакловката.Ако ви предстои ремонт на жилището, непременно прочетете товаВижте какво трябва да знаете, преди да пристъпите към действие.
Ако ви се налага да направите ремон…
Jun 7 2018vsyakajena.com

Неглижират времето
Най-добре е да се боядисва в сухо и слънчево време. Така боята изсъхва най-лесно и бързо. Ако е влажно и студено има риск от поява на мехурчета и нагъване на боята.
Домашни препарати за почистване и освежаване
Забравят важността на основата
Основата за боядисване или така нареченият грунд е от голямо значение. Той помага на боята да се прихване по-добре, както и да е по-дълготрайна. Грундът предпазва от избледняване на цвета с времето. Особено важен е при боядисване на дърво. Така се предотвратява навлизането на големи количества боя в цепнатините на дървото. Освен това се намалява рискът от поява на балончета и бързо лющене на боята.
Използват водоразтворими бои върху хартиени тапети
В този похват се крие огромен риск от размекване на хартията и свличането ѝ от стената. Освен това могат да се появят мехури и боята да се обели лесно скоро след поставянето ѝ. За да избегнете това, както и да си спестите свалянето на тапетите, нанесете блажна основа. Тя ще спести тези проблеми.Няколко страхотни предложения за ремонт и модернизация на домаВинаги е хубаво човек да направи ремонт в дома си. Понякога е нужно да освежим жилището си, което от…May 4 2018vsyakajena.com