Цял живот сме белили шамфъстъците грешно (Видео)

0
1093
шамфъстъците

Шамфъстъците са сред ядките, които повечето хора обичат. Те са не само вкусни, но и могат да се прибавят към различни рецепти, с което да ги обогатят и направят още по-вкусни. Мнозина от нас обичат да похапват шамфъстък, пишат от jenata.blitz.bg. Той е и чудна притурка към куп уникални рецепти. Но има един проблем. Голям при това! Черупката на шамфъстъците!

Ако седнем да похапване тази ядка, то несъмнено ще ни трябва поне час, за да обелим шамфъстъците. Но оказа се, че изобщо не е нужно да си късаме нервите и да си чупим ноктите, че понякога и зъбите, махайки черупката им. Оказа се, че имало как да обелим дузина шамфъстъци при това буквално за няколко минути.

За да обелите лесно шамфъстъците от черупките им ще ви трябват:
Миксер с една бъркалка
Голяма купа (или чаша)

Какво да направите?
Изсипете шамфъстъците в купата. Пуснете миксера и „разбивайте“ за около три минути на минимална скорост. Може и да не вярвате, но след това всички шамфъстъци ще бъдат „освободени“ от черупките си, които ще останат на дъното на купата. Уверете се във видеото, че този метод наистина действа.

Шамфъстъкът (Pistacia vera) е ниско храстовидно дърво, характерно за планинските региони на Иран, Туркменистан и западен Афганистан. За първи път е култивиран в западна Азия, по-късно е пренесен към Средиземноморието, а още по-късно към Калифорния и Австралия. Отглежда се заради вкусните си висококалорични ядки, богати на витамини и минерални вещества.

Вижте още:
Обичате ли да хапвате фъстъци? Ето 10 промени, които настъпват в тялото ви, когато ги консумирате редовноДерматолозите съветват: 6 тайни, които правят кожата съвършенаКупуваме си десетки кремове, гримове, добавки, маски и процедури, за да имаме красива и здрава кожа,…Mar 8 2019vsyakajena.com