Тези спирали от бекон обраха всички овации

0
2
спирали от бекон

Кулинарията е област, в която няма ограничения. Стига човек да има желание и време, той може да изпробва хиляди комбинации от продукти и да създаде изключително интересни и оригинални рецепти за себе си и близките си. Разбира се, понякога опитите не са успешни, но друг път получаваме ястие, което не само си заслужава, но и не отнема много време и може да се ползва за различни случаи.

Когато открием рецепта за нещо, което можем да приготвяме по различни случаи, обикновено тя се превръща в много важна, защото така е по-удобно. Днес ще ви представим как да си направим спирали от бекон, които се приготвят много лесно, а освен това могат да се ползват като закуска, мезе или гарнитура.Това ястие обира всички овации винаги, когато го приготвяДнес ви представяме една интересна рецепта за ястие, което ще впечатли всеки, който го опита. То се …Jul 25 2019vsyakajena.com

И така, продуктите, които са ни необходими, за да си ги приготвим, са: половин килограм бутер тесто, 1 яйце, 10 резена бекон, сол, черен пипер, риган и чесън на прах. По отношение на подправките можем да използваме и други аромати като чубрица или мащерка, в зависимост от вкусовете си. Сега преминаваме към приготвянето на тази вкусотия.

Първата стъпка е да разбием яйцето в купичка. След това разстиламе тестото върху плота и го намазваме с яйцето. Следващата стъпка е да поръсим с подправките, които сме избрали, като гледаме да не прекаляваме с количествата и да ръсим равномерно по цялата повърхност на тестото. След това обръщаме тестото и го режем на 10 ленти с еднаква ширина от 3-4 сантиметра.

Следващата стъпка е да сложим по един резен бекон на всяка лента тесто и да завием на спирала. Взимаме една тава и я застиламе с хартия за печене. Редим навитите на спирала ленти тесто и бекон, като внимаваме да не се докосват, за да може когато се надуят да бъдат отделни спирали, а едно цяло. След това загряваме фурната на 180 градуса и печем за петнайсетина минути. Когато времето мине, намаляваме градусите на 150 и запичаме за още двайсетина минути, докато тестото се изпече. Добър апетит!
Яна ВОЙНОВАТова ястие е невероятно вкусно и се приготвя адски лесноПатладжаните или още познати като сини домати, са продукт, който е широко застъпен в българската кух…Aug 1 2019vsyakajena.com