Качамакът е едно страхотно традиционно българско ястие от Родопите, което само по себе си няма никакъв друг аналог. То е изключително вкусно и много хора го харесват и често си го приготвят. Разбира се, не можем да си приготвим качамак така, както ще ни го приготвят местните в Родопите, но можем поне да опитаме да си го направим достатъчно вкусен. Затова днес сме ви приготвили една рецепта за страхотен качамак с пръжки и сирене, който определено става мноооого апетитен и е подходящ за част от семейната вечеря. Вижте какво ви е нужно и как се приготвя, изобщо не е трудно!Взех тази рецепта за кифлички с ябълки и канела от баба и всички вкъщи се влюбиха в тях. Страхотни саЕто колко лесно можем да си приготвим страхотни кифлички с ябълки и канела, на които никой няма да у…Jan 14 2019vsyakajena.com

Необходими са ви следните продукти: два литра вода, една супена лъжица сол, половин килограм царевично брашно, двеста грама сланина, три супени лъжици бяло пшенично брашно, сто и петдесет грама сирене, половин пакетче краве масло от 125 грама – около 60 грама.

Начин на приготвяне: В дълбока тенджера изливаме цялото количество вода и към нея добавяме солта. Слагаме тенджерата на котлона и когато водата заври, прибавяме и царевичното, и пшеничното брашно. Разбъркваме с точилка, за да стане абсолютно гладка смес. Махаме от котлона и продължаваме да бъркаме докато брашното поеме цялото количество вода.

Изсипваме в тава, разтапяме маслото и в него слагаме малко червен пипер. Поливаме качамака и го поръсваме с натрошеното сирене. Нарязваме сланината на малки парченца, запържваме я леко и също я слагаме отгоре, заедно със сиренето. Добър апетит!
Александра БОЖИДАРОВАЕдна приятелка ми даде рецепта за „друсани“ картофи и веднага ми станаха любимиХубавото на кулинарията е, че всеки може да стане добър в нея, независимо от това дали има талант ил…Jan 13 2019vsyakajena.com

Коментари