Приятелите ми ме наричат царица на барбекюто. С тази марината всяко месо става крехко и сочно

0
520

Лятото е сезонът на безкрайните пикници и, разбира се, на барбекюто. Това ястие е просто невъзможно да не се хареса на гостите, особено ако знаете как да го приготвите, така че да ви молят да споделите рецептата. Ние сме подготвили за вас една чудесна марината, с помощта на която месото става сочно и нежно, и се готви до 2 пъти по-бързо от нормалното. Достатъчно е да го мариновате вътре само за 40 минути. Съставки:
2 кг свинско месо, 750 грама лук, 1 ч.л. смес от подправки за барбекю, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. кориандър, сол на вкус и 50-200 мл олио.Тази рецепта за вкусно месо е находка за всяка домакиня – не се пече, вари или пържи, вижте!Изпробвайте поне веднъж телешкото по този начин и няма да се спрете вече да го приготвяте така.
Вкус…
Jul 10 2018vsyakajena.com

Приготвяне:
Вземете емайлирана купа и я напълнете с олиото. Изсипете подправките и сол на вкус. Обелете лука и го нарежете на четвъртинки, без да изрязвате „опашките“. Най-малката глава лук нарежете, подправете със сол и изстискайте сока от нея. Добавете целия лук и лучения сок в маринатата. Нарежете свинското месо на големи парчета, ако вземете агнешко, по-добре е да го нарежете на по-ситно. Пуснете месото в маринатата и старателно объркайте. Лукът, който е на повърхността, обърнете с разрезите към месото и заравнете добре. Оставете месото в продължение на 40 минути да кисне. Маринованото месо нанижете на шиш, като го редувате с парченца лук. Сега можете да го изпечете.
Източник: rabadu.comДори и най-твърдото месо, може да се превърне в крехко и да се топи в устата! Ето 9 лесни начина  Не е нужно да си чупите зъбите, вижте как да превърнете в приказка дори и най-твърдото месо.
Знаете …
Jun 16 2018vsyakajena.com