Откакто открих тези 13 готварски трика, не пускам никой друг в кухнята. Готвенето стана като детска игра (ЧАСТ 1)

0
341

Готвенето е дейност, която всяка дама трябва да извършва, поне за известен период от време в живота си. Ясно е, че не всяка жена умее или обича да готви, но така или иначе има моменти, когато ни се налага. Дори и тези от нас, които обожават да готвят, понякога се уморяват или нямат време и им се иска по някакъв начин да се улеснят. Именно затова днес ще си поговорим за някои от най-полезните хитринки, с помощта на които ще успеем да забравим за проблемите в готвенето. Представяме ви 13 трика, с които направо ще се родите и ще окупирате кухнята.
1. Белене на чесъна
Първият от тези 13 трика е по отношение на чесъна. На всяка от нас й се е случвала досадната ситуация, в която губим ценни минути в борба със скилидките чесън, докато се отървем от обелките. За да не се борим, просто трябва да сложим цялата глава чесън в микровълновата за 20 секунди, след което люспите ще се махат изключително лесно.Тези 12 готварски съвета ще направят готвенето като детска игра, а ястието – божественоЗа съжаление, много често готвенето става рутинно, което ни лишава от творчество и от радост. Поради…Sep 18 2018vsyakajena.com

2. Белене на джинджифил
Оказва се, че джинджифилът най-лесно се бели с…лъжица, а не с белачка или нож.
3. Печене на риба
Рибата е нещо много полезно, което е добре да хапваме поне веднъж в седмицата. Когато изберем да правим рибата на грил или скара обаче, често тя залепва за скарата и накрая почти нищо не можем да хапнем. За да елиминираме този неприятен случай, трябва само да направим канапе от резенчета лимон, върху които да положим рибата. От една страна така тя няма да залепне, а от друга ще се овкуси с прекрасния аромат на лимона.
4. Затопляне на пица
Пицата е много вкусна, но когато изстине като че ли губи част от чара си. За да можем да й се насладим и след повторното затопляне, без тя да е станала суха и твърда, трябва само към чинията с пицата да добавим и чаша, пълна с вода, в микровълновата. Така изпарената от чашата вода ще попречи на пицата да изсъхне.
5. Рязане на много чери домати наведнъж
Чери доматите са много вкусни и симпатични, но макар и по-малки пак се нуждаят от разрязване. И това понякога е много досадно, особено когато ще правим по-голямо количество. За да ги нарежем всички наведнъж, само трябва да ги поставим между две обърнати чинии. След това минаваме с ножа и сме нарязали всички доматчета наведнъж.
6. Спрете сълзите от лука
Как? Много е просто – замразете лука, преди да го нарежете. Когато го режем замразен, това забавя отделянето на химикалите, които причиняват сълзене на очите.
Следва продължение!
Яна ВОЙНОВАГотвенето отнема време и понякога е досадно. Откакто открих този трик вече всичко се готви за нула времеВсяка жена иска бързо и лесно да свари зеленчуците, а не да кисне го печката и да чака. Е, има лесен…Aug 8 2018vsyakajena.com