Никога не слагайте тези 6 неща в микровълновата печка, защото е много опасно

0
505

Всеки знае, че ако поставите яйце в микровълнова фурна, то ще се взриви, а ако обвиете ястието с фолио, то ще започне да искри. Но има и други продукти и предмети, които в никакъв случай не трябва да поставяте в микровълновата. Разберете какво точно не може да бъде сложено в нея.
1. Нищо
Не оставяйте включената микровълнова печка, когато няма нищо в нея. Ако няма какво да абсорбира микровълните, то това започва да прави генератора на уреда, а това е вредно за него.
2. Замразено месо
Много домакини слагат замразено месо в микровълнова печка, за да ускорят процеса на по-нататъшната си подготовка. Това не е напълно безопасно и може да предизвика размножаване на патогенни бактерии. В действителност, микровълните работят само върху повърхностния слой, без да проникват по-дълбоко от 3 см.Отивате на почивка, но мисълта, че забравихте печката включена не ви дава покой? Просто я снимайте!Направете снимка на всички уреди, ако е необходимо!
Осигурете си покой!
Лятната почивка е време за р…
Jul 3 2018vsyakajena.com

3. Пипер
Ако включите микровълновата печка, пиперът може да избухне като яйце. Друг проблем е веществото капсаицин, което прави вкуса на пипера по-остър. Когато се нагрява в микровълнова фурна, капсаицинът се превръща в аерозол, който може да се запали като газ, ако отворите вратата за микровълнова печка.
4. Хартиени торби
Може би ви се струва безобидно да затоплите хартиена торба в микровълнова фурна. Но това не е така. Някои такива обвивки могат да бъдат възпламеними от действието на микровълните.
5. Пластмасови кутии
Пластмасата и микровълнова печка не са най-добрата комбинация. Много видове пластмаса съдържат вещества, които след затопляне в микровълнова проникват в храната в кутията и могат да навредят на здравето ви. Най-добре е да топлите ястията в стъклени предмети. В пластмасовите кутии слагайте храна, която искате да съхраните в хладилника например.
6. Всеки плътно затворен съд
Ако съдът е плътно затворен, то той може да се счупи при нагряване от микровълновата фурна.
Източник: jenata.blitz.bgОткакто леля ми показа тези трикове, готварската печка блести от чистотаУжас, печката пак е за почистване! За щастие, има лесни трикове, с които това няма да ви затрудни.
Ч…
Jun 6 2018vsyakajena.com