Направих този летен коктейл и всичките ми приятелки се влюбиха. Толкова е вкусен и става много лесно

0
366

През летния сезон не може да не се поглезим с прохладен коктейл. Днес ще си направим точно такъв, а той ще ни помогне да се пренесем на приятно място, дори ваканцията ни все още да предстои. Е, ще си признаем, че в него има и малко алкохол. Ето как да си го приготвиш у дома: Необходими продукти: 1/4 чаша захар няколко резенчета лимони (за намазване по ръба на чашите) 3 чаши лед 750 мл бяло вино 3 чаши розова лимонада 1 кенче газирана напитка от лайм и лимон (или спрайт) 1 чаша водка 2 чаши нарязани ягоди 1 лимон, нарязан на резенчета Начин на приготвяне: В малък съд изсипи захарта, мини с резенче лимон по ръба на чашите и след това ги потопи в захарта, за свеж ефект. Сложи лед в кана и добави бялото вино, розовата лимонада, спрайта и водката. Прибави и ягодите, и лимоновите резенчета и разбъркай добре. Разсипи в чаши и сервирай веднага. Лесно и разхлаждащо!В Китай произвеждат кисело мляко „Момчиловци“ с рози и бъз под формата на гъста и леко подсладена напиткаВече и в Китай се влюбиха в българското кисело мляко.
Традиционният четвърти Фестивал на киселото мл…
Jun 28 2018vsyakajena.com

Коктейлът(буквално преведено означава опашка на петел) е смес от различни продукти, обикновено напитки за консумация. Коктейлите се делят най-общо на алкохолни и безалкохолни, и на топли и студени. Алкохолните коктейли биват високоалкохолни и нискоалкохолни. Създават се на основата на известни марки вина, вермути, ромове, уиски, ликьори и дори бира. Безалкохолните биват млечни, плодови и зеленчукови. Топли коктейли са например пунш, грог, ирландско кафе. Студените съдържат лед или сладолед; например фрапе. Други типични съставки за коктейли са цели плодове, мед, сосове или кремове, подправки. Някои видове коктейли като флип съдържат сурово яйце. В зависимост от съставките, коктейлите имат различни предназначения: да тонизират или да отпускат, да възбуждат апетита (аперитиви) или да служат за приятен финал на храненето. В повечето случаи, съотношенията на продуктите в рецептата за коктейл трябва стриктно да се спазват. Ако не са дадени изрични указания, обаче, редът на смесването им е без значение. За приготвянето им се използват смесителни (барови) чаши, шейкъри и специални лъжици. На коктейлите обикновено се дават екзотични имена и се придава привлекателен вид с украшения като чадърчета, резенчета лимон, портокал или други плодове. Някои коктейли се поднасят фламбирани, т.е. съдържащото се най-отгоре им малко количество високопроцентово алкохол се запалва преди консумация. Сред най-известните коктейли са Блъди Мери, Дайкири, Ег-ног, Космополитън, Куба Либре, Маргарита, Мартини, Мохито, Пиня колада, Ръсти нейл.
Източник: dama.bgТази напитка ни дарява с повече калории от шоколада: При предозиране обаче, дава обратен на очаквания ефектКафето – няма друга напитка, която да е толкова разпространена и обичана по целия свят и същевременн…May 30 2018vsyakajena.com