Направих този изкушаващ десерт с шоколад и всички си облизаха пръстите. Вкъщи ме карат да го правя всеки ден

0
1083

Днес отново сме в настроение за нещо сладко и веднага се заемаме със задачата да си го приготвим.

Ето как: Необходими продукти: 230 гр. охладено тесто 1/2 чаша лешников крем 1/2 чаша нарязани лешници 3 с.л. пудра захар Начин на приготвяне: Оформи тестото на два правоъгълника и намажи лешников крем равномерно, като поръсиш с лешници. Повтори това с втория правоъгълник, натисни двете половина една към друга и запечатай ръбовете. Нарежи на ленти. Завърти всяка лента и я постави във форма за мъфин. Печи на 190 градуса за 20 минути. Поръси с пудра захар и сервирай докато не е изстинало. Бон апети! Направих този сладкиш и забравих за всички други десерти. В него няма брашно и е адски вкусенСладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед! Когато си отрежете едно парче сладкиш с извара …May 22 2018vsyakajena.com

Допълнително в шоколада могат да се съдържат мляко (получава се млечен шоколад), различни видове ядки (лешници, бадеми), стафиди, както и други плодови пълнежи. Само от какаово масло, без да се добавя какаова маса, се произвежда бял шоколад. Предлага се и аериран шоколад, съдържащ известно количество въздух под формата на мехурчета. 3/4 от производството на какао днес е в Западна Африка.

Какао се произвежда поне от 3000 години в Мексико, Централна и Южна Америка, като най-ранният документ за това е отпреди 1100 г.пр.н.е. Консумацията на шоколад в умерени количества може да намали кръвното налягане. Станало е традиция на много празници да се подаряват предмети изработени от шоколад. Примерно на рожден ден шоколадови бонбони, по Великден шоколадови яйца и шоколадови зайчета, за Деня на любовта шоколадови сърца и други.

Ацтеките свързват шоколада с Шочикетсал, богинята на фертилността у жената. Маите също го свързват с плодородието. Мексикански лингвисти предполагат, че испанците са изобретили думата, съчетавайки термина chocol и заменяйки думата haa (на езика на маите вода) с тази на езика на ацтеките atl. Все пак изглежда по-вероятно ацтеките сами да са измислили тази дума.
Източник: dama.bgРецептата за този десерт получих от свекърва си. Оттогава мъжът ми иска да го правя всеки денВсеки от нас обича поне от време на време да си хапне някакъв вкусен десерт, с който да завърши умор…May 3 2018vsyakajena.com