Направих печено бон филе с подправки и приятелките ми веднага поискаха рецептата

0
1570
печено бон филе

Месото е важна част от менюто на всеки от нас. Особено когато става въпрос за децата, които тепърва растат и организмите им изграждат имунитет и се нуждаят от повече витамини и минерали, за да могат да функционират нормално. Разбира се, това не значи, че трябва да се храним само с месо, но е добре да не го пренебрегваме изцяло. Освен всичко друго, разнообразието от видове месо в днешно време е огромно, което прави избора ни много по-лесен и можем да разчитаме на хубаво месо от различни животни когато и да ни се прииска.

Днес ви представяме една прекрасна рецепта за печено бон филе с ароматни подправки, която се приготвя лесно и бързо. Освен всичко това, бон филето е чисто месо, което го прави още по-привлекателно. И така, продуктите, които са ни необходими, за да си приготвим това ястие, са: 2 броя свинско бон филе, 1 супена лъжица дижонска горчица, 1 глава чесън, няколко стръка прясна мащерка, 1 чаена чаша бяло вино, черен пипер, сол и 30 милилитра зехтин. Приготвено така, свинското месо направо се топи в устатаСвинското месо е от по-тежките меса. Освен това често при приготвянето му е сложно да се намери онзи…Jul 8 2019vsyakajena.com

Сега преминаваме към приготвянето му. Първата стъпка е да подготвим месото. Факт е, че то е от по-чистите части на прасето, но все пак е свинско и има някои жили и тлъстини, които е добре да премахнем, за да се получи по-вкусно. След това взимаме една тава и го слагаме в нея. Намазваме го с горчицата от всяка страна, така че да го овкусим добре. Отгоре поръсваме с прясната мащерка, която ще му придаде невероятен аромат.

Следващата стъпка е да разрежем чесъна на две половици и да я поставим в тавата с разреза нагоре. След това аливаме месото с виното и със зехтина. Покриваме тавата с алуминиево фолио и слагаме във фурната на опцията „Отгоре и отдолу“. Печем за около 35 минути, след което махаме фолиото и отново връщаме във фурната за още петнайсетина минути, докато месото придобие приятен загар. След това сме готови. Можем да сервираме с гарнитура от картофи или свежа салата. Добър апетит!
Яна ВОЙНОВАС тази тайна съставка пилешкото месо става крехко и сочноПилешкото месо се предпочита от много хора, защото от една страна е леко, а от друга страна не е ник…May 26 2019vsyakajena.com