Направих мезе от телешко месо и всички си облизаха пръстите

0
439
мезе

Телешкото месо е от малко по-скъпите меса в търговската мрежа, но определено цената се оправдава от вкуса и качеството на месото. То може да бъде приготвяно по най-различни начини, като обикновено се свързва с по-тежки и зимни ястия. Въпреки това можем да си го приготвим и като бирено мезе. Да, точно така – лесно, приятно и вкусно. Единствената особеност на тази рецепта е, че се изискват 3 дни, за да може мезето да стане качествено. За сметка на това обаче, който го опита, веднага ще поиска рецептата ви, защото крайният резултат е не само много интересен, но и апетитен.

И така, продуктите, които са ни необходими, за да си приготвим това мезе, са: парче телешко месо, по възможност от по-чистите, 150 милилитра ракия или водка по избор, 100 грама сол, 100 грама захар, 1 чаена лъжичка черен пипер, шепа черен пипер на зърна и 3 супени лъжици слънчогледово олио. Сега преминаваме към приготвянето на тази вкусотия. С тази рецепта много лесно можем да си приготвим печено телешко месо в гювеч. Става много бързо и лесноТелешкото месо е изключително полезно за организма ни, защото не съдържа почти никакви мазнини, а да…Jan 8 2019vsyakajena.com

Първата стъпка е до подготвим месото. За целта трябва да го измием и след това да отстраним от него ципата и мазнините. Следващата стъпка е да вземем дълбок съд, в който да сложим една найлонова торбичка. В нея сипваме захарта, солта и черния пипер. След това слагаме месото, а отгоре изсипваме алкохола и олиото. След това завързваме здраво торбата и разклащаме, за да може маринатата да се разнесе по цялото месо.

След това прибираме месото в хладилника и го оставяме там за 3 денонощия. След като времето мине, просто го вадим, режем го и сервираме. Важно е обаче да ползваме качествен алкохол без компромис с това, за да не съсипем месото.
Яна ВОЙНОВАГювеч със свинско, телешко и зеленчуциДнес сме решили да ви представим една страхотна рецепта за свинско и телешко месо, приготвени в гюве…Feb 3 2019vsyakajena.com