Една приятелка приготви тази картофена пърленка без мая и останах поразена: Веднага откраднах рецептата

0
454

Днес отново мислим да си приготвим нещо вкусно за всички у дома. Запазили сме си една вкусна рецепта, носеща италиански полъх заради сирената, които ще включим в нея. Не си мисли обаче, че ястието е сложно – напротив, може да си го направиш с достъпни продукти. Ето какво ти трябва: Необходими продукти: 600 гр. картофи сол черен пипер магданоз 1 яйце 160 гр. брашно 40 гр. пармезан салам по избор скаморца зехтин Начин на приготвяне: Свари картофите. Добави солта, черния пипер, пармезана, яйцето, магданоза и смеси добре всички продукти. Накрая прибави и брашното, за да се получи стегнато тесто. Загрей малко зехтин в незалепващ тиган и сложи половината от тестото в него. Добави салам и скаморца отгоре и покрий с другата половина от тестото. Остави на слаб огън за около 12 минути от всяка страна. Вкусно, нали?С тази тайна подправка картофените кюфтенца ще станат за чудо и приказ!Дори шеф Манчев ще завиди!
За много хора кюфтетата без месо са нещо като таратор без краставица. Едн…
Jun 8 2018vsyakajena.com

Картофите (диалектно са известни като компири, барабой и пата̀ти) са многогодишни растения от род Кучешко грозде на семейство Картофови (Solanaceae), отглеждани обикновено заради техните съдържащи скорбяла грудки (клубени). Картофите са най-широко отглежданите сред клубеновите растения в света и са на четвърто място по обем на суровата продукция (след ориза, пшеницата и царевицата), но това челно място се дължи на високото съдържание на вода в клубените в сравнение с другите култури. Картофът произлиза от Южна Америка, вероятно от района, заеман от днешните Перу, Боливия и Чили. Картофите съставляват важна част от културата на Андите и фермерите отглеждат много разновидности, притежаващи голямо разнообразие на цветове и форми. Те се разпространяват в останалата част на света след контакта на европейците с Америка в късния 15 и ранния 16 век. В Южна Америка се срещат над 200 диворастящи вида.
Източник: dama.bgДиетата с картофи и кисело мляко чупи рекорди. С 3 дни воля сваляме 5 килограмаПролетта е времето, в което мнозина се замислят за натрупаните килограми и взимат тежкото решение да…May 28 2018vsyakajena.com