Всички правим тези грешки в кухнята, които всъщност съспиват целия ни труд и ястията ни

0
352

Все повече хора проявяват интерес към кулинарията и пробват да приготвят различни интересни и екзотични рецепти. Привлечени обаче от необятния гастрономичен свят, в желанието ни ястието да стане по-бързо или по-оригинално, правим някои грешки, с които обричаме начинанието си на неуспех, споделят от az-jenata.bg. Кои са тези често срещани грешки в кухнята, които е добре да избягваме, ако искаме опитите ни да са ароматни, вкусни и запомнящи се.
Не оставяте месото да почине след готвене
Една от често срещаните грешки, които домакините правят е да не оставят месото да почине и да се охлади. Това охлаждане след приготвянето на печеното месо например му дава възможност да пусне сокове и да направи месото по-сочно. Не бързайте да го режете веднага след вадене от фурната. Ако сте приготвили пържоли и пилешко месо, оставете го за около 5 минути да престои, преди да го режете и обработвате. Ако сте приготвили цяло пиле, е добре да го оставите да постои без намеса около 20-30 минути, покрито с фолио.
Не опитвате храната, докато готвите
Няма добър кулинар, който да не заклейми подобно поведение. Ако искате едно ястие да стане наистина вкусно, трябва да го опитвате, докато го приготвяте. Дали не е безсолно или пък сте прекалили с някоя подправка, дали не му липсва мазнина, как е месото – това са важни моменти от готвенето, които ще пропуснете, ако не пробвате навреме.Държите тези неща в кухнята си? Веднага ги изхвърлете, опасни са за здравето виДори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в нея има предмети и пособия, които застрашават …Sep 3 2018vsyakajena.com

Препълвате тигана
Класическа грешка е според топкулинарите да готвите прекалено много продукти в тиган, тъй като не можете да ги сготвите достатъчно добре. Ако е необходимо да приготвите голямо количество и то наведнъж, по-добре гответе в два отделни тигана, за да сте сигурни, че ще сготвите всичко перфектно.
Не четете рецептата предварително
Както с шофирането, така и при готвенето – не може да пътувате, без да знаете къде отивате. Или можете, но не се оплаквайте от плачевния резултат после. Добре е преди да започнете да готвите, да сте се запознали с рецептата, а не да четете по време на приготвянето, тъй като може да направите грешка или да пропуснете важен момент.
Варите, когато всъщност трябва да къкри на слаб огън
Понякога в бързината да приготвим дадено ястие пришпорваме някои процеси, но това ни коства вкусовите качества на храната. Например, когато трябва едно ястие да бъде оставено да къкри на слаб огън, за да стане по-вкусно, но ние бързаме и решаваме да го оставим да ври, за да стане готово по-скоро. Това е голяма грешка и ако я правим, трябва да знаем, че ястието може и да не стане по желания от нас начин и да няма вкуса, към който се стремим. Може да се окаже, че вместо сочно и ароматно подправено ястие, имаме сухо, тежко и без никакъв вкус.
Използвате прекалено меко масло
В много готварски рецепти се препоръчва да се използва омекнало масло, но прекаленото омекване и разтопяване може да причини бъркотия в кухнята. Според опитните кулинари прекалено мекото масло може да причини на изпечените храни нежелана и странна форма. Затова се придържайте към изискванията в рецептата – меко масло не значи разтопено. Ако бързате да размекнете масло, извадено от хладилника, не използвайте микровълнова, а просто го нарежете на парчета и го оставете за няколко минути на дъската, за да омекне.Опасни грешки в кухнята: Вижте какъв трябва да е интериорът във вашето царство и редът, който да поддържате в негоКоя от вас, уважаеми наши читателки, не желае кухнята й да е в идеален ред – всяко нещо да е на мяст…May 30 2018vsyakajena.com