Бананов хляб без яйца е новият хит в кулинарията

0
1299
бананов хляб

Хлябът е може би най-основният продукт в световната кулинария. Не само, че е сред по-достъпните продукти, но и успява да ни засити, дори и да ядем само това. Разбира се, има най-различни видове хляб и според съставките си, той може да бъде съвсем обикновен или пък по-изтънчен и екстравагантен. Обикновено хляб се приготвя с яйца, но има хора, които не обичат или пък са алергични към тях. Затова е добре да имаме някоя рецепта, с която пак можем да си приготвим хляб, но без яйца.

Днес ви представяме една рецепта за бананов хляб без яйца. Това не е най-обикновената рецепта, но за сметка на това резултатът е феноменален. И така, продуктите, които са ни необходими, за да си го приготвим, са: 1 чаена чаша бананово пюре, 1/3 чаена чаша масло, 2/3 чаена чаша захар, 2 чаени чаши брашно, 2 чаени лъжички бакпулвер, 1 чаена лъжичка сода и 1/4 чаена чаша бадеми. Комбинацията хляб и сирене – вредна за здравето ни?Комбинацията хляб и сирене е изключително разпространена у нас. Не само е много вкусна, но и е лесна…Jun 7 2019vsyakajena.com

Сега преминаваме към приготвянето на тази вкусотия. Първата стъпка е да подготвим банановото пюре. За целта просто взимаме 1-2 банана и ги намачкваме с вилица, докато станат на пюре. След това ги сипваме в купа. Взимаме друга купа, в която смесваме содата, бакпулвера, брашното и захарта. Разбиваме ги, докато се смесят добре. След това към банановото пюре прибавяме маслото и разбиваме, докато получим еднорона смес. Когато това стане, прибавяме и сухите съставки и отново рабъркваме, докато получим тесто.

След това взимаме една тава за печене, в която слагаме хартия за печене, за да не залепне. Изсипваме тестото отгоре и го заравняваме. Загряваме фурната на поне 180 градуса, след което слагаме тестото в нея и печем за около 50 минути. Добре е от време на време да го проверяваме с клечка за зъби, за да проверим дали е готов и да не го изгорим. Добър апетит!
Яна ВОЙНОВА Направих английски хляб и всички гости си облизаха пръститеХлябът е основен продукт в западните култури. Той е въглехидрат, който е необходим на човешкото тяло…May 20 2019vsyakajena.com