6 трика за лесно и безвредно почистване на дома

0
357
дома

Чистенето на дома е действие, което макар и не особено приятно, е задължително. Домът ни е мястото, където трябва да се чувстваме комфортно и да ни е не само приятно, но и уютно. За да постигнем това трябва да си изградим система, по която да почистваме дома си, която хем да е ефективна, хем да не ни натоварва твърде много. Днес ви представяме 6 трика, с помощта на които чистенето на дома ще бъде като детска игра, като в същото време ефектът ще бъде повече от добър.
1. Кърпички за сушилня
Хубавото на тези кърпички е, че можем да ги използваме втори път, след като веднъж сме ги ползвали по предназначение. Те са чудесен вариант за отстраняване на петна в дома ни, било то по цокъла на пода, фаянса или огледалата ни.
2. Сол за ютията
Ютията, като всеки друг уред, се захабява при употреба и е необходимо да я почистваме, за да можем да я използваме по-дълго време. Проблемът е, че много от нас не знаят как точно да почистят ютията си. Много ефективен начин е да вземем няколко лъжици сол и да ги сипем на мека кърпа. След това разтъркваме кърпата с горещата ютия, докато по нея не останат петна от захабяване. След това оставяме ютията да се охлади и я почистваме с влажна кърпа. 6 трика за евтино отопление на дома през студените месециМакар че в последните дни температурите са по-високи от обичайното, навън все още е зима и ще бъде т…Jan 23 2019vsyakajena.com

3. Препарат за фурна
Ако са ви омръзнали хилядите препарати за фурна, които са скъпи и почти не вършат работа, можете да си направите препарат сами. За целта ни трябват 4 супени лъжици препарат за миене на съдове, 220 милилитра оцет, 1,2 литра хладка вода и 100 милилитра лимонов сок. Смесваме ги, след което с този препарат почистваме фурната. Резултатът ще бъде поразителен.
4. Черен чай за пода
Почистването на пода е много важно, защото по него постоянно има петна, прах и бактерии. За да го почистим евтино и ефективно, просто ни трябват 4 пакетчета черен чай. Варим ги във вода за 10 минути. Ако подът е много светъл, не бива да варим чая твърде дълго, за да не боядиса пода. Това е всичко, което се изисква от нас. След това намокряме парцала с водата от чая и бършем.
5. Оцет за миялната машина
Оцетът има антибактериален ефект и е прекрасен метод бързо, лесно и евтино да почистим миялната си машина. Освен това той много бързо премахва различни видове петна. Това, което трябва да направим е да сложим една чаша оцет в миялната и да я включим на кратък режим. Когато приключи, ще видим съществената разлика в чистотата.
6. Микровълновата
Последният от тези трикове е за микровълновата. Тя също трябва да се почиства редовно, за да може храната ни да бъде в добро състояние. За да я почистим без да ползваме химикали, просто трябва да си набавим 2 капки етерично масло от лимон и 2 супени лъжици вода. Сипваме ги в малка чашка и я слагаме в микровълновата за една минута. След това взимаме една гъба, намокряме я със затоплената смес и избърсваме стените на машината.
Яна ВОЙНОВАЕто как зависи съдбата ни от номера на дома ниДомът ни е мястото, в което всеки от нас се чувства спокоен и щастлив. И всеки дом притежава определ…Jan 22 2019vsyakajena.com