5 съвета как да изглеждаме на интервю за работа, за да я получим

0
123
интервю за работа

Когато ни се наложи да си търсим нова работа, това обикновено е свързано с много стрес и неяснота, която може да ни побърка. Затова е важно да изглеждаме добре на интервю за работа, защото това прави впечатление и може да се окаже ключово за това да получим позицията, за която се борим.

Според статистиката, интервюиращият взема решение дали да наеме кандидата още през първите 30 секунди от разговора им, пишат от dama.bg. Той може да оцени маниерите и външния вид на потенциалния служител за изключително кратък период от време. Това означава, че облеклото играе решаваща роля в тази ситуация. Повечето хора знаят, че работодателят няма да хареса небрежността, лошия вкус и облеклото, което е твърде провокативно. Но има и други малки детайли, за които повечето от нас не знаят. За да ви спестим неприятни преживявания, подготвихме 5 важни съвета за дрехите, които трябва да спазите, ако отивате на интервю.

Цветът на дрехите определя успеха ви
Сивото се свързва с професионализъм. Хората, които носят бели дрехи изглеждат по-организирани, а черният цвят се свързва с лидерството. Лилавите и зелени цветове карат интервюиращите да възприемат кандидатите като по-уверени и креативни. Оранжевият цвят се смята за най-непрофесионален, а червеното отегчава.

Ярките дрехи са предупреждение
Прекалено ярките и екстравагантни дрехи показват желание за непрестанно внимание, а това може да има отрицателен ефект. Дори да кандидатствате за позиция и работодателят да оценява именно креативността, бързото мислене и способността ви да решавате проблеми, по-добре е да не изглеждате твърде екстравагантни.

Неподходящо облекло
Преди да отидете на интервю, опитайте се да разберете дали има изискване за облекло и как обикновено се обличат служителите в компанията. За много професии, стриктното облекло е най-добрият вариант, но има места, на които костюмът ще изглежда абсурдно.

Новите дрехи винаги се забелязват
Ако сте си купили нови дрехи именно за интервюто за работа, ги носете поне един път преди това. Така ще разберете дали са удобни, дали изглеждате добре и дали сте махнали всички етикети.

Носете удобни дрехи
Това не значи да не се погрижите за външния си вид, но обличайки нещо, което е крайно непривично за вас, ще ви накара да се чувствате некомфортно. А това ще бъде забелязано от интервюиращия.

Вижте още:4 начина, за да бъдете по-щастливи на работа6 съвета как да получиш мечтаната от теб работаАко наскоро сте изгубили работата си или вече месеци наред не можете да намерите подходящата за себе…Oct 4 2019vsyakajena.com

loading...