5 момента във връзката, когато лъжата е допустима

0
454
връзката

Доверието и честността между партньорите е основата на всяка щастлива и дълготрайна връзка, в това спор няма. Ако ние не можем да вярваме на половинката си, то връзката ни ще представлява една непрестанна гоненица и съмнение, които в крайна сметка ще сложат край на взаимоотношенията. Въпреки това обаче има някои моменти, когато можем да прибегнем до така наречените „бели лъжи“ и то само с една-единствена цел: да не нараним половинката си. Но дори и когато прибягваме до тях, трябва да си помислим добре дали не е възможно да кажем истината по начин, по който да не ги нарани. Ако е възможно е по-добре да го направим. И така, ето кои 5 моменти във връзката позволяват употребата на лъжа.

1. Токсична връзка
Когато осъзнаем, че сме в токсична или застрашаваща здравето ни връзка, трябва по най-бързия начин да намерим изход, защото за съжаление, фаталният край на такива взаимоотношения се среща все по-често. Тогава няма проблем да излъжем, ако се налага, за да напуснем тази връзка.

2. Минали връзки
Тук положението е много деликатно. Има хора, които нямат против да знаят всичко за миналото ви, но така или иначе, ако споделите на партньора си, че сте обичали бившия си приятел повече, отколкото обичате него сега, това ще го нарани и е по-добре да го премълчим или да излъжем, ако ни зададат въпроса директно. С тези 5 идеи скуката във връзката ще изчезнеСкуката и отегчението са напълно нормални в една връзка, най-вече дългогодишна. Когато отношенията в…May 8 2019vsyakajena.com

3. Чужда тайна
Всеки човек знае някаква тайна, която не е негова. Например наша приятелка ни е споделила нещо лично и партньорът ни иска да знае. Това обаче не е наша тайна за казване и съвсем спокойно можем да го излъжем, ако той толкова настоява да знае. Въпреки това е по-добре просто да обясним, че не е наша работа да я разкажем и да се надяваме, че половинката ни ще прояви разбиране.

4. Комплимент
Комплиментите могат да оправят деня на всеки човек. Също както всеки от нас има някакви моменти, когато не се чувства и не изглежда по най-добрия начин. Но нищо не ни пречи да му направим комплимент, за да подобрим настроението му.

5. Изненада
Изненадите обикновено носят много радост на хората и това е може би най-сигурната ситуация, в която лъжата е дори наложителна. Няма как да направим изненада на половинката си, ако не я излъжем, така че в този случай лъжата е оправдана.
Яна ВОЙНОВА6 фатални грешки, които допускаме в началото на връзкатаВ любовта никога не е лесно. Нова връзка, ново начало. Ранните етапи на взаимоотношенията са възприе…Apr 19 2019vsyakajena.com