ухапването

Комарите са един от най-ужасните елементи на лятото. Колкото и да можем да се абстрахираме от наличието на насекоми, когато получим ухапвания от комари, настроението ни автоматично спада. Не само ни сърби и ни причинява дискомфорт, но ухапването се превръща в неприятна зачервена пъпка, която дразни окото.

В днешно време има най-различни начини, по които можем да се отървем от комарите, но днес ще ви представим 5 метода, които не включват никакви химикали и препарати, което щади кожата ни и е доста по-евтино, отколкото ако купуваме репеленти. И така, ето как лесно и бързо да се отървем от ухапването от комари.

1. Лимон
Лимонът има най-различни приложения, освен в кулинарията. Той е полезен за различни видове маски, тонизиращи напитки, а се оказва, че може да ни помогне и в борбата с досадните комари. Как? Просто трябва да капнем няколко капки лимонов сок на засегнатото място и болката и сърбежът ще изчезнат за секунди. Освен това миризмата на лимон отблъсква насекомите. 6 аромата, които убиват всички комариЛятото е любим сезон на много от нас. Топло време, дълги дни, отпуска…все причини да се радваме. Н…Jun 30 2019vsyakajena.com

2. Лед
Ледът е много полезен, за да елиминираме болката и да намалим размера на пъпката. Той няма да я премахне, но ще я облекчи, което също е много важно, защото когато не ни сърби, не се чешем и така успяваме по-бързо да се отървем от ухапването.

3. Сода за хляб
Содата помага за премахване на пъпчиците или плюските, които се образуват вследствие ухапване от комар. Трябва само да разредим содата във вода, след което я нанасяме на кожата.

4. Оцет
Подобно на лимона, киселият аромат на оцета прогонва насекомите. Освен това ако наложим на кожата памуче с оцет, киселината премахва следите за секунди. Най-ефективни са гроздовият или ябълковият оцет.

5. Чесън
Чесънът от една страна гони насекомите с миризмата си, а от друга страна успява да дезинфекцира раничката така, че тя да не се възпали и да изчезне по-бързо. Това не е най-приятното лечение, но за сметка на това е доста ефективно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАУхапванията от комари и сърбежът са ужасни преживявания. Но с тези съвети ще сложим край на мъкитеАко едно невинно барбекю на открито обикновено ви оставя покрита с неприятни червени белези от комар…Sep 7 2018vsyakajena.com

Коментари