5 грешки, които съсипват връзката ни

0
177
връзката

Връзката с човек, когото намираме за перфектен е едно от нещата в живота ни, които могат да го променят. В един момент се оказва, че този човек е толкова навлязъл в живота и мислите ни, че съобразяваме както плановете, така и ежедневието си с него. Освен това, когато се чувстваме обичани, ни е много по-лесно да приемем евентуални провали в други области от живота си, защото знаем, че имаме подкрепа. Когато се влюбим обаче често несъзнателно правим някои грешки, които могат да съсипят връзката ни. Причината за това е, че емоциите замъгляват преценката ни и не можем да погледнем обективно на ситуацията. Има 5 основни грешки, които се отразяват негативно на връзката ни в днешно време. Ето кои са те:

1. Технологии
Да, технологиите значително улесняват живота ни. Но в същото време те го правят и по-сложен, тъй като могат да се намесят във взаимоотношенията между двама души и да се превърнат в пропаст между тях. За да избегнем това е важно да не обръщаме толкова внимание на технологиите, а да фокусираме вниманието си върху човека, с когото сме. Само личния контакт може да запази отношенията добри.

2. Гордост
Гордостта е хубаво качество, ако е в умерени количества. Когато обаче започнем да смятаме, че за всичко винаги сме прави, това е опасно за връзката ни. Трябва да осъзнаем, че партньорът ни също е прав понякога и компромисите са естествена част от всички човешки взаимоотношения.Един въпрос, който ще разкрие каква е връзката виКогато намерим човек, с когото се чувстваме добре и си прекарваме добре, това често води до влюбване…Jun 4 2019vsyakajena.com

3. Обвинения
Да, всеки човек прави грешки и понякога трябва да го кажем открито. Но това не значи, че трябва да хвърляме обвинения по партньора си постоянно, особено когато те не са подплатени с факти. Това не само влошава настроението ни, но и руши доверието между нас, а без доверие всяка връзка е обречена.

4. Премълчани очаквания
Трябва ясно да осъзнаем, че ако не кажем какво точно искаме или очакваме, не бива да се сърдим на половинката си, ако тя не отговори на тези очаквания. Никой не може да прочете мислите ни и ако не общуваме с партньора си, връзката ще се разпадне.

5. Твърде много планиране
Планирането е нещо хубаво, но не бива да се превръща в мания. Особено, когато става въпрос за връзката. Ако искате да имате деца до определена възраст например, това е чудесно, само ако партньорът ви е на същото мнение. Ако не е и вие го притискате, това ще доведе до разрив в отношенията. Понякога е по-добре да се пуснете по течението и да оставите събитията да се случват естествено.
Яна ВОЙНОВА5 момента във връзката, когато лъжата е допустимаДоверието и честността между партньорите е основата на всяка щастлива и дълготрайна връзка, в това с…May 10 2019vsyakajena.com