3 думи, които са пагубни за връзката

0
569
пагубни за връзката

Всеки от нас е допускал грешки във връзката си. Това е нормално, но понякога има грешки, които трудно могат да се поправят, а за някои е просто невъзможно. Днес ще ви представим кои 3 думи могат да бъдат наистина пагубни за връзката.

Всяка успешна връзка се гради върху едно единствено нещо – комуникация. Колкото повече неща споделяме на партньора си, толкова по-стабилна е връзката, пишат от iwoman.bg. Но всяка двойка, колкото и стабилна да е, винаги преминава през скандали и неразбирателства. Тогава значението на комуникацията и в частност на думите е много по-голямо. Когато сме ядосани, наранени или раздразнени е много по-лесно да кажем нещо, което не мислим и което ще нарани партньора ни, ще го ядоса или обиди. Затова в такива моменти е важно да премисляме добре, преди да кажем нещо, за да не съжаляваме след това или още по-лошо – да сложим край на иначе хубавите си отношения.

Думите са мощно оръжие, много по-мощно, отколкото повечето хора осъзнават. Те изграждат всичките ни връзки с хората, независимо дали става въпрос за приятелства или партньорства. Затова е важно да знаем малко повече за влиянието им. Ето 3 думи, които могат да имат пагубен ефект върху една връзка:

„Трябва“
Когато използваме в изреченията си „трябва“, „трябваше“ или „не трябва“, партньорът ни ги приема като команди, идващи от по-висшестоящ. Те разрушават баланса и ни превръщат от равноправни партньори в командващ и подчинен. А това се отразява зле, особено на онзи, който е в ролята на подчинен.
Вместо това: Ще бъда много щастлива, ако…

„Ти“
В момента, в който започнем да описваме емоционалното си състояние с думата „ТИ“, нещата започват да се влошават. Например: с изречението „Ти никога не ме слушаш“ може да имаме желание да опишем своите чувства, но в действителност партньорът ни чува единствено обвинения, че не е достатъчно добър, старателен и внимателен във връзката.
Вместо това: „Чувствам че,…“

„Очаквам“
В една поговорка се казва, че щастието започва там, където очакванията свършат. В света на любовта и връзките това важи с пълна сила. Изречения, включващи „очаквам“, натоварват отношенията. Така партньорът се чувства притиснат и натоварен с вашите очаквания и със страха от провал и разочарование. А те са нещото, което наистина може да разруши една връзка, чиято основна идея е да бъде изградена върху взаимното желание да двама души да живеят заедно живота си. Затова, когато имате връзка, подбирайте умело думите си, защото дори една, казана в неподходящото време и по неподходящ начин, може да има разрушителен ефект.

Вижте още:Защо не приключваме връзка, която е изчерпана5 фрази, които са необходими на всяка връзкаВръзките са нещо, което невинаги е логично. Любовта е емоция, която често пречи на трезвата ни преце…Aug 20 2019vsyakajena.com