14 навика, които показват какъв е характерът ни (Част 1)

0
459
навика

Човешкият мозък е една от най-големите загадки в тялото ни. Той не само ръководи целия ни живот, но и в голяма степен го прави несъзнателно. Така че ние вършим неща, без да знаем защо, пишат от dama.bg. Учените обаче са открили много интересни закономерности, които ни помагат да разберем повече за мозъка си и за характера си. Днес сме подбрали няколко интересни открития за 14 всекидневни навика, които разкриват много за вас и всъщност оказват по-голямо влияние върху живота ни, отколкото си мислим.
1. Държанието ни, докато говорим по телефона, показва социалния ни статус. Нужен ви е един поглед към говорещия по телефона, за да разберете дали е богат или беден. Или поне така твърдят психолози от Калифорнийския университет. Според техните експерименти богатите хора често се разсейват, докато говорят. Например вършат нещо друго или си играят с предметите пред тях. Обяснението според психолозите е, че богатите хора са по-самоуверени, тяхното самочувствие не зависи от мнението на останалите, затова не се стараят да впечатлят човека, с когото говорят по телефона, и не са погълнати напълно от разговора.
2. Музиката може да възстановява спомените. Учените са установили, че музиката стимулира паметта и възстановява забравени спомени. Тя може да е много полезна при болни от алцхаймер. Причината е, че музиката влияе на всяка част от мозъка, освен това често свързваме емоциите с музика и някоя песен може да ни накара да си спомним по-живо някой момент от живота ни.Коя врата избрахте? Това разкрива характера виДнес ви представяме поредния интересен и лесен за изпълнение тест, който се основава на предпочитани…Mar 5 2019vsyakajena.com

3. Хората учат по-често докато си чатят, отколкото на живо. Причината е много проста – лъжите изискват усилие. Когато лъжем някого в очите, трябва да запазим самообладание и да изглеждаме честни. Когато си чатим с някого, не е нужно да мислим за езика на тялото си, освен това не се чувстваме толкова гузни, защото не виждаме човека срещу нас. Ето един интересен експеримент, който го доказва: Учените дават на един човек определена сума пари и му казват, че трябва да си я раздели по равно с човека, с когото си чати. Вторият човек нямал представа колко е сумата, която първият е получил. Резултатите показали, че 92% от хората излъгали колко пари са получили и накрая дали по-малко пари на човека, с когото си чатят. Освен това заявили, че не се чувстват виновни, защото не виждали другия човек и всичко им се струвало по-нереално.
4. Характерът си личи по обувките. Според психолозите характерът ни може да си проличи и по обувките ни. Например педантите, естествено, носят чисти и нови обувки. Екстровертите и емоционално стабилните хора по-често носят износени обувки, защото не им пука толкова за мнението на околните. Практичните и удобни обувки обикновено показват, че човекът е мил и добросъвестен. А по някаква причина спокойните хора често носят неудобни обувки.
5. Спортните напитки са ефективни… дори и без да ги пиете. Енергийните спортни напитки са много популярни през последните години и те наистина работят, но не защото са пълни с магически вещества. Причината е, че са пълни с много захар, а мозъкът възприема захарта като награда за добре свършената работа. Учените са установили, че да получите прилив на енергия, не е нужно да пиете спортната напитка – достатъчно е да отпиете глътка и да си изжабурите устата с нея. Ако искате да замените спортната напитка с нещо по-здравословно, направете си смути или изяжте един банан.
6. Хората, които не мислят за бъдещето, са по-щастливи от тези с планове. Разликата между това да си мислите как ще карате някоя страхотна кола и реално да я карате е огромна, нали? Всъщност учените са установили, че мислите за бъдещето всъщност влошават живота ни, защото ни напрягат, повишават стреса в ежедневието и водят до огромни разочарования. Може да ви се струва странно, но някои езици дори няма глаголни форми за бъдеще време. И според едно проучване хората, които говорят тези езици, взимат по-добри решения тук и сега и като цяло се чувстват по-щастливи.
7. Музиката ни прави по-силни. Почти всички слушаме музика, докато тренираме, и учените са установили, че това е не само приятен, но и доста полезен навик. Музиката подобрява представянето ни, зарежда ни с енергия, помага ни да вдигаме по-големи тежести и да тичаме по-дълго. Ефектът е дори по-голям, ако ритъмът на музиката е същият като ритъма на упражнението.Тест: Първото животно, което видим, разкрива характера ниХарактерът ни е ключовата характеристика, която определя не само какво ще постигнем в живота си, но …Feb 12 2019vsyakajena.com