11 грешки, които правим като се грижим за кучето си

0
378
кучето си

Всеки от нас, който има домашен любимец знае, че той бързо се превръща в член на семейството. По тази причина се стремим да се грижим за кучето си или котето си по най-добрия начин. В същото време, без да искаме, допускаме грешки, които може да се окажат фатални за животното.

За повечето от нас кучето е истински член на семейството, пишат от dama.bg. Понякога се случва да полагаме прекалено големи грижи за него, което може да му влияе негативно. Ние обожаваме кучетата и искаме те да са щастливи и здрави. Ето защо разгледайте грешките, които трябва да избягвате, докато се грижите за домашния любимец.

Споделяте храната си
Макар и кучето ви да прави мили физиономии, не се предавайте. Някои храни са опасни за него и могат да му навредят. Шоколадът, чесънът и лукът са едни от тях.

Разходките в жегите
През летните дни асфалтът се нагрява прекалено и може да е горещ за лапичките на кучетата. Разхождайте ги само по тревата.

Биете домашния си любимец
Понякога кучетата са лоши, но не бива да ги удряте. Това само би навредило на връзката между двама ви и би довело до агресия.

Оставяте го на каишка дълго
Да, няма проблем да вържете кучето за малко, но не бива да е за дълго, защото му вреди. То може да се оплете или нарани. Ако е на слънце, може да се обезводни.

Пропускате час при ветеринаря
Ветеринарите са скъпи, но могат да спасят живота на домашния ни любимец. Водете кучето си редовно, за да следите правилните му растеж и развитие. Не поставяйте диагнози сами.

Играете си от високо
Ако галите главата му и сте над кучето, то може да приеме действията ви като заплаха, защото не вижда ръката ви. Галете го отстрани.

Оставяте го само в колата
Едно от най-лошите неща е да оставите кучето само в колата. През горещите дни тя може да се превърне в истински ад за него.

Позволявате му лошо поведение
Кучетата имат нужда от дисциплина, за да знаят какво могат и какво не бива да правят.

Разхождате го по един и същ маршрут
Повечето от нас имат рутина при разходките и това няма лошо, но кучетата са като децата. Те искат да опознаят света. Ето защо всеки ден минавайте по различни улици. Животните обичат нови места и миризми, да се социализират и да играят.

Кучето изяжда играчките си
Възможно е части от тях да попаднат в стомахчето му и това не е полезно, а опасно. Купете му играчка за дъвчене.

Не го мажете със слънцезащитен крем
Кучетата също могат да изгорят на слънце. Това води до болки, загуба на козина и дори рак на кожата. Когато мажете себе си, намажете и него. Има и специални кремове за кучета.

Вижте още:Топ 15 на най-верните породи кучетаВсеки любител на кучетата има свои любимци сред породите. Истината е, че докато всяка порода има сво…Feb 26 2020vsyakajena.comПритча за кученцето учи как да се отнасяме с хоратаВсяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са едновременно полезни…Mar 18 2020vsyakajena.com