Хората се страхуват да се разведат заради тези 5 причини

0
222
да се разведат

Днес ще ви представим кои 5 причини са основната „спирачка“, която хората сами си налагат, преди да се разведат. Такова решение обезателно е свързано с някои страхове и притеснения, но ще ви дадем и решение за тях, за да можете да бъдете независими и решението ви да не бъде повлияно от страхове, а от обективни причини.

Днес никой не би живял с човек, когото не обича, предават от jenata.blitz.bg. Но има и хора, които всячески държат на партньора си с всички сили и се страхуват от това да се разделят с него и да започнат нова връзка. Мнозина не смеят да се разведат, дори ако партньорът бие, пие, не ги уважава, не се променя, не носи пари в семейството и още много други. „Но нали в къщата поне има мъж! Защо да се разведа?“, с това се оправдават много жени. Мъжете пък не смеят да се разведат, защото са свикнали да има кой да им готви, чисти и обгрижва. Шубе ги е да не „изпуснат питомното“. Но оказа се, че има пет основни причини, заради които повечето хора не смеят и не искат да се разведат. Ето петте основни причини, заради които хората не смеят да се разведат:

„Разводът засяга децата“
Това е основната причина, поради която разводът се забавя. Ако семейството има деца, е трудно да си представим какво ще се случи след това важно решение. Да, разводът се отразява негативно на децата, за тях това е стрес. Но един нещастен брак им носи още повече притеснения! Децата са по-доволни, когато виждат мама и татко щастливи, дори и да не са заедно, отколкото постоянно да слушат псувни и взаимни упреци. Погледнете опита на други семейства: за мнозина разводът е бил успешно ново начало. Опитайте се да се разделите спокойно, решете колко често децата ще могат да виждат другия родител. Не се страхувайте да оставите детето си да отиде на почивка с бившия/бившата в чужбина. Най-важният момент: Честно кажете на детето защо не можете да живеете с неговия друг родител. Бъдете искрени! В противен случай детето ще започне да обвинява себе си и, а когато порасне може да започне да обвинява и вас.

„Ами ако всичко се промени“
Хората не искат да се развеждат, защото се страхуват от промените. В същото време все се надяват, че партньорът ще се промени. За съжаление в живота нещата не винаги са така. Двамата партньори трябва или да положат усилия за подобряване на брак си или да се разведат. Най-важният момент: Да, не трябва да бързате с развода, ако смятате, че можете да се промените и напаснете. Но ако ясно разбирате, че това е краят, не губете време, не измъчвайте себе си и партньора си.

„Страх ме е от самотата“
Никой не обича да бъде сам. Факт! Ако сте свикнали да бъдете с партньора си, то наистина ще ви бъде трудно да останете сами. „Ами ако не срещнете нова любов? Ами ако завинаги остана сам/а?“ – тези притеснителни въпроси, измъчват мнозина, които се чудят дали да се разведат или не. Не се страхувайте от това. Ако сте отворени за нови отношения, те със сигурност ще се окажат успешни. И дори ако решите да не търсите партньор за известно време, това ще бъде от полза за самите вас – ще научите какво наистина искате от живота си. Най-важният момент: Опознайте се. Помислете какво искате от живота. Решете в коя посока да се движите. Във всяка ситуация можете да намерите плюсовете.

„Страхувам се от новото и непознатото“
Да, ако се разделите вече нищо няма да бъде същото. Животът ще се промени. Може би ще се разделите не само със съпруга/съпругата си, но и с редица общи приятели. Може би първият път децата ще бъдат стресирани. Но и доброто ще дойде! Най-важният момент: Не се страхувайте от новото и непознато начало! Спомнете си защо решихте да се разведете и да продължите напред към новото щастие, без да се страхувате от промяната.

„Ще остана без пари“
Ако половинката е плащала повечето неща от семейния бюджет, то след развода това определено ще се промени. Съвместно придобитото имущество ще трябва да бъде споделено; има вероятност да смените жилището или да останете без пари. Но дори и по тази причина не бива да държите на човек, към когото чувствата отдавна са отшумели. Най-важният момент: Потърсете си работа (ако нямате такава), ако трябва сменете професията и търсете начини да станете финансово независими. Ако постигнете това, то гарантирано ще станете по-покойни, самочувствието ви ще се увеличи и всеки потенциален партньор ще оцени тези ви качества.

В заключение
Не се страхувайте да се разведете, ако има основателни причини за това. Животът е твърде кратък, за да го прекарате в нещастен брак. Решете кое е най-доброто за вас самите.

Вижте още:7 популярни проблеми във връзката и как да ги решимНай-често срещаните проблеми в една връзкаЛюбовта е едно наистина красиво явление, което никой от нас не може да опише или да дефинира. Със си…Feb 10 2019vsyakajena.com

loading...