Хапнете тези храни, ако ви става лошо на път и ще забравите проблемите

0
1360
лошо на път

На много хора им става лошо на път. Когато прекараме повече време в превозното средство, това може да се отрази зле на организма ни и той да направи неприятна реакция. Оказва се обаче, че ако хапнем определени храни, можем да предотвратим това си състояние.

Диетолози препоръчаха някои продукти, подходящи за хора, на които им прилошава по време на пътуване, пише БГНЕС, предават от actualno.com. Италианските експерти Фатима Бранко и Нурия Монфулула разказаха в интервю за каталунския вестник La Vanguardia кои продукти помагат за предотвратяване на морска болест или неразположение при по-дълги пътувания. Според тях, оризовите ястия са отлична храна по време на път. Експертите посочиха, че е желателно да избирате кафяв ориз, като готвенето трябва да е възможно най-просто и без много вода и подправки.

От леките закуски най-препоръчителни са ябълките и фъстъците. Диетолозите съветват ябълките да се консумират обелени и по възможност настъргани. Бранко отбеляза, че джинджифилът е „класическото“ средство за предотвратяване на повръщане. Според нея, хората, които не харесват вкуса на джинджифила, трябва да го приемат под формата на чай или като подправка в свежи плодови салати. Друг продукт, който помага при неразположение при пътувания, е обезсоленото сирене. Диетолозите добавиха, че преди дълги пътувания страдащите от прилошаване трябва да избягват тежките и мазни храни, газираните напитки и сладкишите, както и да не пият алкохол.

Ябълката е сладък, годен за консумация плод, произведен от домашната ябълка (M. domestica). Ябълковите дървета се отглеждат по целия свят и са най-широко отглежданият вид от рода ябълка (Malus). Видът произлиза от Западна Азия, където все още могат да се открият диворастящите предшественици. Ябълките са сред първите дървета, които са били култивирани от хората, а разнообразието от сортове достига до 7500 типа. Всеки сорт се отличава с различни размери, период на цъфтеж и характеристики на плода.

Годишната продукция на ябълки в световен мащаб надминава 64 милиона тона 2013 година), което съответства на брой от над 300 милиарда ябълки (1 средно голяма ябълка – е около 200 грама). Сред големите производители на ябълки са Китай, САЩ, Иран, Турция, Русия, Италия и Индия. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Храни, които не трябва да ядем в самолетПътуването със самолет вече е нещо съвсем нормално и достъпно за всеки човек. Оказва се обаче, че им…Jul 14 2020vsyakajena.comНикога не яжте тези храни сурови – опасно еДнес ще ви представим един списък с продукти, които никога не бива да ядем в сурово състояние. Причи…Jul 10 2020vsyakajena.com