Тези 11 идеи не само са лесно изпълними, но и ще превърнат двора ви в истински оазис (СНИМКИ)

0
1231

Създаването на уютен, хармоничен и красив двор на село или в града е отговорна и далеч не лесна задача. Напоследък в ландшафтния дизайн се наблюдава тенденция към минимализъм – минимум декоративни елементи и правилни геометрични форми. Разгледайте колекцията от 11 лесни начина да създадете двора мечта с помощта на камъни. Може да използвате какъвто вид предпочетете.
Модерен дизайн на двора
1. Изкуството за оформяне на двора с камъни се е зародило в Япония преди много години и е достигнало до нас под формата на различни варианти за оформление.
Красиво и необичайно решение, нали?
2. Минимализмът не е характерен за живите плетове и различните цветови гами. Цветните лехи са създадени от няколко вида растения, които не се различават по разнообразие и яркост. И отново един от основните елементи е камък!
3. Оформление на градинската територия с камъни ще се превърне в прекрасна украса за къщата или вилата.
4. Отлично допълнение към пространството е съд, изработен от телена мрежа, напълнен с каменни фрагменти (габион). Габионът е силен и устойчив. Пластичната мрежа се огъва под тежестта на пълнежа и съответства на релефа на местността.
5. В зависимост от цялостния стил на обекта и избраните растения, дизайнът на цветното легло от камък може да бъде най-разнообразен.
Изповедта на възрастна вдовица: Няма нощ, в която да не са влизали в двора ми и да не са откраднали нещоВ живота ни има различни етапи. С течение на времето децата ни, ако имаме такива, порастват и напуск…Apr 18 2018vsyakajena.com

6. Колко прекрасно е да се разхождате в градината си с камъни! Особеността на това дизайнерско решение е поставянето на камъни, които не са близо един до друг, но на разстояние няколко сантиметра между тях.
Това създава илюзията за хаотично подреждане на камъните. В пролуките трябва да се вижда трева, сякаш пътеката е потънала в земята.
7. Още няколко интересни идеи.
8. Не се отчайвайте, ако изобщо няма дървета в двора – те могат да бъдат заменени от изкуствени растения или просто да се засадят малки храсти.
9. А тази идея обезателно ще покажа на съпруга си, наистина ми хареса!
10. Преди да започнете озеленяването, не забравяйте да планирате разположението на елементите. Например, може да създадете красиво каменно пространство, което ще ви позволи да се насладите на градината през цялата година!
11. В ландшафтния дизайн основно се използва естествен камък, който заменя изкуствения материал. Това се дължи на голямото разнообразие, простотата на обработка и по-естествения вид. Превърнете градината си във възхитително място с помощта на камъни и не забравяйте да споделите тези идеи с приятелите си.
Източник: rabadu.com

Една приятелка си взе старите гуми от колата и ги сложи в двора. Крайният резултат ме порази (СНИМКИ)Всеки човек, който живее в къща с двор, знае, че понякога дворът омръзва. Тревата изисква много подд…Apr 18 2018vsyakajena.com