икони за дома

В дома на всеки от нас има поне по една икона. В България има много религиозни семейства, но християнските икони са част от интериора и на дома на хора, които не са толкова религиозни и не спазват църковните правила дословно. У нас е прието, че във всеки нов дом трябва да има няколко икони, които да пазят жилището и обитателите му от зли сили, уроки и неприятности. Разбира се, не може да се отрече енергията, която осветените икони притежават, но понякога, особено ако не сме твърде запознати с религията, се питаме кои точно са светците, чиито икони е добре да имаме у дома, за да бъдем здрави, щастливи и благополучни. Оказва се, че има три изображения на светци, които са най-подходящи за тази цел. Добре е да ги имаме у дома, за да сме сигурни, че всичко ще бъде наред.

1. Образът на Исус Христос
Тази икона е може би най-важната икона за дома ни. Тя защитава всички обитатели на дома от зли сили и от уроки. Тя носи в дома душевно спокойствие, предпазва от болести, усилва усещането за вяра и радост и успокоява терзанията на душата. Добре е да я поставим на видно място, а не във витрина, за да може силата й да действа необезпокоявано.Важни правила при поставянето на икона в дома, които трябва да знаетеПочти във всеки християнски дом има поне една икона. Тези свещени изображения ни закрилят от злото и…May 2 2018vsyakajena.com

2. Богородица
Следващата важна за дома и нас икона е тази на Богородица. Поверието гласи, че тя вдъхва живот на дома и без нея, жилището е бедушно. Още от далечното минало хората се обръщали към Богородица за помощ. Когато се молим на образа й е добре това да се случва рано сутрин или късно вечер, като трябва да сме се освободили от всички негативни емоции, за да може да има ефект молитвата. Добре е да се обръщаме към тази икона в случаите, когато се нуждаем от повече хармония и щастие у дома, когато ни е нужна духовна насока, когато се колебаем. Освен това най-подходящото място за поставяне на иконата е на източна стена или на ъгъл с такава стена. Добре е да няма вещи или лампи около иконата, за да не отнемат от енергията й.

3. Свети Николай Чудотворец
Последната икона, която е добре да има във всеки дом, е тази на Свети Николай Чудотворец. Тази икона се свързва най-вече с чудеса, отнасящи се до изцеление на тялото и душата. И тук отново е важно да поставим иконата на място, където наблизо няма телевизор и друг подобни устройства, за да може енергията й да действа. Можем спокойно да се обръщаме с молитва към тази икона, когато искаме сватба, когато искаме да се отървем от вреден навик, който застрашава здравето ни и когато искаме да се развием в професионален план.
Яна ВОЙНОВАПогледнах иконата на баба, наведох глава и започнах да се моля. Тогава се случи истинско чудоБеше началото на 1992 година, а аз бях на ръба на надеждата. Стоях на дивана, свита в почти ембриона…Apr 6 2018vsyakajena.com

Коментари