Проста фраза на възрастна жена спасява от развод

0
557
проста фраза

Днес ще ви представим една проста фраза на възрастна жена, която спазява от развод. Разбира се, понякога животът ни изненадва и ни поставя в невъобразими ситуации, но е факт, че често тези ситуации могат да бъдат смекчени или предотвратени с правилната комуникация.

Много често в живота на семейните двойки възникнат проблеми, кавги и недоразумения. Точно в такива моменти често ни се струва, че животът е несправедлив, близките ни не ни разбират и всичко около нас се руши, предават от jenata.blitz.bg. Нашето семейство също не прави изключение и неведнъж нещата са стигали до развод. Положението обаче винаги спасява една простичка фраза, която прабаба ми често е използвала. Тя наистина е действала и продължава да действа на нашето семейство. Дори аз, след като я прочетох, погледнах на връзката си по различен начин. И днес, в моменти на кавга, винаги си спомням за нея.

Нашата фамилия е много задружна. Поддържаме връзка дори с далечните си роднини и винаги си помагаме. Всеки, който ни познава, казва, че сме идеалното семейство. Семейството ни предизвиква много завист, но ние се стараем да не обръщаме внимание на негативното. И не крием тайната, на която дължим перфектните си отношения. Както казах, много често цялото семейство се събира около една маса. Един ден се случи всички да се съберем в дома на леля.

Леля много обича гостите. Особено полезно е да сме у тях, когато между нея и съпруга й възникне конфликт. Едно такова посещение дори спаси брака ми от развод. И не само моя! Повечето ми роднини специално отиват при нея, когато имат подобни проблеми. Работата е там, че преди много години тя е взела от прабаба дървена табелка, която е висяла до входната врата на дома й. Всеки път, когато й гостуваме, виждаме тази дъсчица. Фразата, изписана върху нея, принадлежи на моята прабаба и именно тя е била основният й житейски принцип.

Прабаба живя в щастлив брак със съпруга си 55 години, роди пет деца и успя да ги възпита като достойни хора. Дълги години семейството й бе пример за подражание. Какво пише на дъсчицата ли? Фразата е изключително проста, но в същото време и много силна.“Ценете това, което имате. Много по-лесно е да разрушиш, отколкото да построиш“, е написала мъдрата жена преди много, много години.

И наистина, доста често се случва така, че не ценим това, което имаме. Смятаме, че другите живеят по-добре и сами унищожаваме щастието си. След това започваме да съжаляваме, но не винаги връщането към миналото е лесна работа. Затова, в моменти на кавга и неразбиране, е необходимо да помним тези думи. Семейството е най-важното в живота! Нашите роднини, родители, съпрузи и деца са смисъла на живота, най-важното ни богатство и постижение!

Вижте още:Жена се разведе след 20 години брак заради обаждане на непознатаДнес ще ви представим една меко казано любопитна история. Става въпрос за жена, която се разведе зар…Mar 27 2020vsyakajena.comУчените разкриха колко брака са необходими на жената, за да е щастливаМного от хората, които имат няколко брака в живота си, знаят, че понякога колкото и да се опитваме, …Mar 4 2020vsyakajena.com

loading...