Продължителността на брака зависи от работата на мъжа

0
399
работата на мъжа

В едно семейство често работата на мъжа е основополагаща не само за баланса, но и за начина на живот на всички членове на фамилията. Оказва се, че още едно важно нещо зависи от професията на съпруга, а именно – продължителността на брака ни.

През последните няколко години глобалният процент на разводи се е увеличил с 251,8%. Страната с най-висок процент на разпаднали се семейства е Малдивите, предават от iwoman.bg. Там почти всяка трета жена преминава през 3 развода, преди да навърши 30 години. Статистиката е доста притеснителна, което е и причината изследователи от Харвард да започнат да търсят причина за случващото се в световен мащаб.

Проучването, проведено от университетския екип, е събрало информация от над 6300 двойки. След анализ на данните било установено, че въпреки множеството фактори като спорове и изневери, шансът за развод се увеличава с 30%, ако мъжът има професионални затруднения.

Представителите на силния пол, които са безработни, със свободни професии или работят на непълно работно време, най-вероятно ще се разведат. Интересен е и обратният феномен. Липсата на работа при жената не води до брачни затруднения. Повечето съвременни жени са заети с перфектно балансиране между работа и дом, но според изследването състоянието на професионалната им реализация не оказва влияние върху вероятността за развод.

Бракът е обществено или ритуално признат съюз или договор между съпрузи, който установява правата и задълженията помежду им, между тях и техните деца и между тях и роднините им по съребрена линия. Дефиницията за брак е различна в различните култури и исторически периоди, но по принцип това е институция, в която междуличностните взаимоотношения, обикнвовено от емоционален и сексуален характер, се съчетават с юридически ангажименти и с други обществени, стопански и религиозни връзки между участващите лица. В някои култури бракът е препоръчван или дори смятан за задължителен преди всяка сексуална активност. В най-широк смисъл бракът е приеман за културна универсалия. В повечето случаи бракът трябва да бъде признат от обществена институция (държава, религиозна или друга общност), а често това става и със специална церемония (сватба).

Вижте още:С тези 10 навика ще имате щастлив бракГените предопределят дали бракът ни ще е щастливСмятате ли, че може да имате сполучлив брак? Вероятно нямате гадателски умения, но пък има начин да …Jun 21 2019vsyakajena.com