10 признака, че имате проблем с алкохола

0
434
проблем с алкохола

Много хора пият алкохол. Въпреки това проблем с алкохола може да се появи по всяко време. Когато сте пили казвате неща, за които после съжалявате? Налага ви се да отменяте срещи, тъй като сте пили предната вечер? Опитвате се да намалите пиенето, но не успявате? Когато става дума за алкохол е трудно да се каже от къде започва прекаляването, пишат от actualno.com. Различните хора реагират различно, но има едно общо правило: ако от употребата на алкохол възникват проблеми и това влияе на самочувствието ви – трябва да вземете мерки. Ето 10 признака, че е време да спрете.

1) Околните коментират вашето пиянство – било то пряко, с намеци или на шега.
2) Струва ви се, че сте започнали да прекалявате.
3) След като сте пили се карате с околните или казвате нещо, от което после ви е срам.
4) Повишава се кръвното ви налягане.
5) На следващия ден се чувствате потиснати, усещате тревога, страх и умора. Спите лошо.

6) Имате проблеми с паметта и осъзнавате, че забравяте.
7) Пиете повече от преди.
8) Усещате влечение към пиенето. Опитате се да се ограничите, но не успявате. „Само една чаша“ се превръщат в три.

9) Налага ви се да променяте плановете си, да отлагате срещи заради пиенето: пропускате тренировки, закъснявате за работа, отлагате домашни задължения. По Нова година хората решават да спрат с чашката Eкспертите отбелязват, че новогодишните празници са не само време за отмора, но и когато хората решават да спрат с алкохола. Ако това п… Прочети повече
10) Без пиене ви се разваля настроението и възниква синдром на отмяната – треперят ви ръцете, мъчат ви гадене и безсъние.

Освен поведението и усещанията за предупреждение може да послужи и количеството на изпитото. Шведската държавна мрежа на магазини за алкохол предупреждава, че злоупотребата води до физически, психически и социални последици. За мъжете границата на риска започва от 14 стандартни дози алкохол седмично, а при жените – 9. Ето какви са стандартните дози за различните видове алкохолни напитки: лека бира — 0,5 литра силна бира — 0,33 литра трапезно вино — 100-150 милилитра ликьорно вино — 80 милилитра силни напитки (водка, уиски, коняк и др.) — 40 милилитра.

Вижте още:Тези 5 вида алкохол вредят на кожата ниБърз тест: Вижте дали не сте алкохоликЛекарите са категорични, че най-добрата предпазна мярка срещу алкохолизма са вътрешните спирачки. Же…Mar 15 2019vsyakajena.com

loading...