Природата откачи: Водопад потече нагоре (Видео)

0
809
водопад

Когато говорим за водопад, обикновено си представяме величествената гледка на огромно количество вода, която пада от скала. Да, обаче понякога природата има свойството да ни изненадва. Днес ще ви покажем един природен феномен, а именно – водопад, който тече не надолу, както е прието, а нагоре.

Казват, че реалността е по-добра от всяка фантазия, пишат от pochivka.blitz.bg. Тези, на които им е трудно да го повярват, трябва само да погледнат към природата, за да се отърват от всичките си предразсъдъци. Природата има свойството да ни удивлява по всяка време. Като например да ни покаже водопад, който тече наобратно.

Според NDTV в началото на януари 41-годишният Сами Джейкъбсен е записал кадри, противоречащи на законите на гравитацията. На тях се вижда как водата се издига от морето и тече нагоре покрай скалите на Суорой на Фарьорските острови. Високата 470 м скала, известна като Бейнисфьорд, е мястото където се е случило необичайното явление. То се е получило, защото вълните били подхванати от морско течение, наречено „воден улей“.

Британският метеоролог Грег Дюхърст обяснява: „За нас в операционния център това изглежда като воден улей (въртящ се въздушен стълб), който е малко като торнадо, но се образува над водата. Ръбът на скалата помага за въртенето на вятъра в кръг и смятаме, че заради това той се образува толкова бързо“. В общи линии водният стълб засмуква вода и я кара да тече нагоре. Отстрани изглежда като водопад, който тече по скалата, но нагоре.

Вижте още:Да се запознаем с българската поезия: Пенчо Славейков увековечава красотата на природатаМечтаете ли си за спокоен живот сред природата? Вижте историята на едно семейство, което е постигнало мечтата сиЖивотът на село може да е прекрасен!
Преди осем години си купихме извънградска къща близо до София и…
Jun 25 2018vsyakajena.com