Мухълът е тихият убиец вкъщи. Ето как ефективно и бързо да се отървем от него веднъж-завинаги

0
309

Мухълът в къщата може да се появи върху всяка повърхност, изложена на влага, в стаи с лоша вентилация и без пряка слънчева светлина. Когато той е малко, хората не се борят с него, но така не спират разпространението му и в крайна сметка той се разраства, което е изключително опасно. Много хора дори развиват алергии към него.
Как да се предотврати появата на мухъл?
– Инсталирайте вентилаторче, например в банята, което ще премахне излишната влага от въздуха
– Не съхранявайте бельо, книги и мебели във влажно помещение
– Винаги оставяйте вратата на банята отворена.
Ето някои важни нюанси в борбата срещу плесента
Душ завеса
Често мухълът се появява на нея. Но това може да бъде предотвратено, ако редовно измивате завесата в пералнята. Задайте най-високата температура на водата и поставете две или три кърпи в барабана за допълнително почистване. След това внимателно изсушете завесата.Тези 5 неща съсипват здравето ни, без да подозираме: Веднага ги махнете от дома сиВ древността, хората са смятали, че къщата е място, в което се борят различни енергии заради вещите,…Jul 18 2018vsyakajena.com

В банята
Ако мухълът се появи по стените в банята, можете да опитате да го премахнете със следната смес. Смесете три четвърти чаша белина с 3,5 литра вода. Носете гумени ръкавици и предпазни очила. По-добре е да изтриете мухъла с твърда четка. Няколко минути след нанасянето изплакнете обилно с вода и избършете.
Кърпа
Мократа кърпа или мократа тениска, които случайно се оказаха забравени в ъгъла на банята вече имат мухъл? Първо, ги изсушете на слънце и опитайте да търкате мухъла с твърда четка. След това нанесете върху кърпата белина и изплакнете обилно.
Матраци или мека мебел
Първо, внимателно подсушете повърхността и незабавно почистете с прахосмукачката. След това избършете матрака или дивана с кърпа, напоена с алкохол (1 чаша алкохол за 1 чаша топла вода). Избършете повърхността с влажна гъба и го оставете да изсъхне на слънце. Ако след почистване миризмата на мухъл остане, то въпросната мебел трябва да бъде изхвърлена.

Боядисани стени
Решението: три четвърти чаша белина за 3,5 литра вода. Нанесете сместа с мека четка и не забравяйте да си сложите гумени ръкавици. Изчакайте 15 минути, след което измийте областта с вода. Внимателно изсушете вентилатора за час и половина.
Стари книги
Изсушете страниците на открито и на слънце в продължение на поне три часа. След изтриване на първата страница със суха кърпа, минете и с мека, напоена с разтвор от белина и вода (в съотношение 1:4). Повторете, ако е необходимо. След това трябва да оставите книгата отново да изсъхне. За да ускорите процеса, можете да използвате царевично нишесте или сода за хляб – те абсорбират добре остатъците от влага.
Източник: jenata.blitz.bgРодители принудиха порасналия си син да се изнесе от вкъщи чрез … съдПонякога родителството изисква вземането на трудни решения. Вижте как са решили да помогнат на сина …May 28 2018vsyakajena.com