Лесни начини да се предпазим от комари през лятото

0
240
комари

Насекомите са част от разнообразието в животинския свят. Те имат своята цел на планетата, тъй като някои от тях опрашват растенията, други – помагат на растенията да се прочистват, трети са храна на по-едри от тях животни. Така или иначе, за нас, хората, те обикновено се свързват най-вече с неудобство и неприятни емоции, тъй като лазят, хапят и ни пречат да се насладим на хубавите летни дни. Сред най-неприятните летни насекоми се нареждат мухи, комари и миризливки. Днес ще ви представим няколко лесни начина, чрез които да се предпазим от комари тази година.

1. Бели дрехи
Колкото и странно да звучи на някои, белите дрехи отблъскват комарите. Причината е, че бялото не се отчита като наситен цвят от насекомите и те не се чувстват привлечени от него, за разлика от пъстрите цветове, които ги привличат. 5 ефективни метода за справяне с ухапването от комариКомарите са един от най-ужасните елементи на лятото. Колкото и да можем да се абстрахираме от наличи…Jul 11 2019vsyakajena.com

2. Гривна против комари
Гривната против насекоми е много подходяща. Тя се купува от аптека или магазин, слага се на ръката ни и забравяме за нашествията от страна на комарите. В тях има специални вещества, които влияят на комарите отблъскващо и те не се приближават и съответно – не ни хапят.

3. Спрей
Спреят и до днес е може би най-ефективния начин за отблъскването им. Разбира се, малко е досадно постоянно да се пръскаме, но ако това е цената да нямаме пъпки и плюски от комарите, то по-добре е да я платим. Ако не искаме да използваме купешки спрейове, можем да заложим на лавандулово масло, разтворено в дестилирана вода, чийто аромат е особено неприятен за насекомите и ги гони.

4. Фенери
Фенерите са друг метод, с който можем да се отървем от гадинките. Той се поставя някъде, свети, с което ги привлича, след което, когато насекомото се приближи, го убива. Недостатъкът на този метод е, че чуваме пукането от процеса, а това невинаги е приятно.
Яна ВОЙНОВА6 аромата, които убиват всички комариЛятото е любим сезон на много от нас. Топло време, дълги дни, отпуска…все причини да се радваме. Н…Jun 30 2019vsyakajena.com