Загорелите съдове са направо кошмар за всяка от нас. Ето как обаче лесно и бързо да се справим с тях

0
350

Дори да не сте сред най-разпалените кулинари вероятно поне веднъж кухненските съдове, в които готвите, са ви загаряли до неузнаваемост. На всеки се е случвало, споделят от az-jenata.bg. Трудното идва след това, когато трябва да ги почистите. Вместо да търкате с часове без резултат, опитайте някои хитри трикове за почистване на загорели тенджери, тигани, тави.
1. Напълнете съда с гореща вода. Налейте в него препарат за миене на чинии или течен сапун. Поставете съда на котлона. Започнете да разбърквате с шпатула, докато усетите, че загорялото започва да се отделя от дъното и стените.
2. Не спирайте да разбърквате най-малко 15 минути, за да сте сигурни, че загорялото ще се отлепи лесно.
3. Когато сте сигурни, че повърхността на съда вече е освободена от грубия загар, почистете с телена четка, за предпочитане с дръжка, за да не нараните ръцете. Използването на тел се допуска само при съдове, чието покритие не може да се нарани с този метод, например стомана, чугун. Тефлоновите и керамичните съдове не биха издържали теста с телената четка. Всички правим тези 8 грешки у дома, а те сериозно вредят на здравето ни. Ето къде бъркамеВсеки от нас се опитва да пази чисто, така че да не се срамува, ако изневиделица дойдат гости. Има 8…Aug 24 2018vsyakajena.com

4. Ако съдът е от неръждаема стомана или чугун можете да използвате и смес от сода за хляб и вода. Съотношението трябва да е в полза на содата. Консистенцията трябва да наподобява паста. Втрийте смело пастата в загорелите повърхности. Абразивната ѝ структура ще помогне за отделянето на загорялата храна от съда.
3 начина да предотвратите загарянето:
1. Намалете температурата на готвене. Колкото по-горещ е котлонът, толкова по-бързо и лесно храната загаря в него.
2. Когато използвате съдове без специално покритие против залепване, уверете се, че температурата на съда не надвишава 230 градуса.
3. Използвайте неръждаема стомана или чугун, ако рецептата ви изисква готвене на висока температура.Мръсната посуда ме побъркваше, докато не открих тези полезни съвети. Направо се преродихКухнята се води мястото на жената. Дали е така или не няма да коментираме. За съжаление ще се съсред…Aug 20 2018vsyakajena.com