Ето кои 5 грешки при пърженето прави всяка домакиня

0
252
пърженето

Пърженето е една готварска техника, която много хора пренебрегват, защото смятат за вредна. В същото време обаче източните народи я използват много широко в кулинарията си, а те са известни със здравословните си режими на хранене. Причината много хора да считат този начин на готвене за неправилен или вреден е, че малко хора пържат правилно. Днес ще ви представим кои са 5-те грешки, които всички правим в пърженето и които наистина го правят вредно и дори опасно за здравето ни. Ако обаче успеем да ги елиминираме, то може да бъде използвано за редица ястия, без да ни донесе и грам вреда. Ето и кои са тези 5 грешки:

1. Твърде ниска температура
Температурата е ключова за успеха на пърженето. Много хора не изчакват мазнината да се загрее до необходимите градуси и когато сложат продуктите в нея, те попиват значителна част от мазнината. За да не се случи това и само да изпържим нещо, без то да поеме половината мазнина, температурата трябва да е между 160 и 200 градуса.6 фатални грешки, които допускаме в началото на връзкатаВ любовта никога не е лесно. Нова връзка, ново начало. Ранните етапи на взаимоотношенията са възприе…Apr 19 2019vsyakajena.com

2. Твърде висока температура
Това също е основна грешка по няколко причини. Една от тях е, че когато температурата е над 200 градуса, тя бързо изгаря продукта отвън, а средата остава сурова. Другата причина е, че когато мазнината е твърде висока, тя започва да нагарча и превръща ястието в горчилка, която трудно се яде.

3. Грешна мазнина
Това е една от основните грешки. Преди да започнем да пържим каквото и да било, трябва да сме сигурни, че сме избрали подходяща мазнина, иначе нищо хубаво няма да излезе от това начинание. Зехтинът и маслото от авокадо не са подходящи за пържене, защото те имат ниска точка на кипене и горят по-бързо, като отделят вредни вещества. Добър заместител на слънчогледовото олио, ако не искаме да го ползваме, са фъстъченото масло или рапичното олио.

4. Голямо количество храна
Когато пържим твърде много храна наведнъж, тя не може да се изпържи добре. Важно е да има достатъчно място в съда за пържене, за да стане храната готова и да се избегне суровия резултат или попиването на мазнина.

5. Твърде големи парчета
Когато продуктът, който пържим, е твърде голям, то шансът да остане суров в средата е огромен. Затова е важно да съобразим парчетата с факта, че ще ги пържим. В същото време отвън, шансът да препържим продукта също е огромен. Затова е много важно да съобразяваме продуктите с начина на гответе, преди да започнем, за да получим желания краен резултат.
Яна ВОЙНОВАВсички правим тези грешки при почистване, а те съсипват усилията ниВсеки дом се нуждае от редовно и старателно почистване, ако искаме той да бъде в добър вид и да дава…Mar 19 2019vsyakajena.com