Ето кои са седемте типа любов и защо ние се нуждаем от всеки един тип в живота си

0
344

Всички я искаме – онази романтичната любов, която, за съжаление, малцина от нас всъщност осъзнават, че тя не е безкрайна и универсална… Има много други начини да обичаш, не всички от които следват пътя на логиката и са в хармония с романтиката, пишат от diana.bg. Но мислейки единствено и само за нея, не пропускаме ли другите видове любов, които са може би доста по-достъпни и които могат да се окажат по-изпълващи и изцеляващи ни от отминалата болка?
1. Ерос
Или сексуалната и страстна любов, е всъщност модерната и романтична любов. В Гръцката митология е сравнявана с лудостта, която изпитваме, след като Купидон ни е улучил със стрела. Такава е и любовта, причинила падането на Троя. Днес тя е придружена със силата и стремежа за живот и се описва като сляп процес.
2. Филиа
Или дълбокото приятелство. Аристотел вярва, че я споделяме, защото е добра, рационална и полезна. Приятелството се основава върху обща полза, доверие и общуване. Платон твърди, че най-хубавото приятелство е това между двама влюбени, защото ни дава сила и подкрепа. Истинското приятелство е свързано с вяра, честност, живот на пълни обороти. Единият е опора на другия, както и обратното.7 типа поведение при децата, за които родителите трябва да се тревожат и да не пренебрегватОт време на време всяко дете си показва рогата, поставяйки на изпитание търпението и нервите на роди…Jul 30 2018vsyakajena.com

3. Стордж
Или най-дългата любов, е тази в семейството между родители и деца. Тя е едностранна, когато децата са малки, защото все още не разбират нищо и се учат. Не се свързва с личностните качества на всеки член. Различното при нея е, че в началото на една връзка тя все още не съществува, защото идва на по-късен етап в отношенията, когато и двамата са доста по-улегнал.
4. Агапе
Или универсалната любов, изразяваща се към непознатите, природата и Бог и която не може да се сравни с останалите. Тя не е егоистична, а другото ѝ име е алтруизъм. Тя ни помага да изградим и запазим тази част от нас, което е социална и на психологично равнище, която ни пази, зарежда и подкрепя. Днес всеки има нужда от нея, предвид времето, в което живеем.
5. Лудус
Или игривата и необвързваща любов. Тя може да е флирт, танц или нещо подобно. Фокусът е върху забавлението и е без обвързване. Това е причината тя да не е сложна и изискваща, но би могла да продължи дълго. Проблемите са възможни само ако единият от двамата обърка лудустта с ерос.

6. Прагма
Или практичната любов, която се появява в дългите връзки. Тя се сновава на причини и задължения, общи цели, лични качества и сходства. Разпространена е в браковете по сметка, като можем да я срещнем често и при двойките в политиката и в Холивуд.
7. Филаутия
Или любовта към самата теб, която може да е здравословна или нездравословна. Втората е свързана с високомерие, остро критикувано в Древна Гърция, защото се е смятало, че тези хора се поставяли над божествата. Много дори са вярвали, че високомерието води до отмъщение. Днес тя се свързва с арогантността. Здравословната любов се свързва със самочувствието, което е част от нашите емоции, как ние виждаме света и как определяме себе си и връзката ни с другите. Не забравяй, че има разлика между самочувствие и самоувереност, които често се разминават. Хората с високо самочувствие не прибягват към наркотици и алкохол, както тези, които не са самоуверени, а инвестират в себе си, за да успеят в живота. Понякога се провалят, но това е човешко. Разбира се, случилото се оказва влияние, но не ги разрушава напълно. Този тип хора са отворени към приключения, нови връзки и изживявания. Наслаждават се на живота.Ако изпитвате болка, най-вероятно това се дължи на емоционалните ви преживявания – вижте основните типове болка на нервна почваЧесто пъти изпитваме болки, но не подозираме, че вината за това носят емоциите ни.
Всички болки, кои…
Jun 11 2018vsyakajena.com