Държите тези неща в кухнята си? Веднага ги изхвърлете, опасни са за здравето ви

0
357

Дори кухнята ви да е идеално почистена и подредена, в нея има предмети и пособия, които застрашават здравето ви. Някои от тях пазим за всеки случай. Други използваме, за да изхвърляме или опаковаме разни неща, пишат от az-jenata.bg. Складирането им в кухнята обаче може да се окаже неподозирано вредно. Кои са предметите и принадлежностите, които е добре да изхвърлите незабавно от кухнята си?
Найлонови торбички
Много от нас държат употребявани торбички в кухненския шкаф с идеята да бъдат използвани вместо торби за боклук. Някои хора използват торбичките за увиване на предмети и хранителни продукти за дълготрайно съхранение. Изхвърлете тези торбички, особено ако са използвани, защото те са развъдник на бактерии. Освен това найлонът съдържа бифенол А – канцерогенно съединение, намесващо се в ендокринната система.
Издраскани дъски за рязане
Независимо дали дъските са дървени или пластмасови, изхвърлете ги, ако са прекалено надраскани. В цепнатините се размножават бактерии. Тези тесни прорези не могат да бъдат почистени по никакъв начини и е препоръчително поради този факт дъските да се сменят често.
Стара замразена храна
Само защото замразената храна е замразена не означава, че е вечна. Не можете да държите замразени продукти седмици наред.Пастата за зъби може да ни послужи не само за устната хигиена. Веднага ще я преместите в кухнята, като прочетете товаОказва се, че освен в банята е добре да имате паста за зъби и в кухнята. Точно така! Добре е във вся…Aug 13 2018vsyakajena.com

Менюта за вкъщи, неразопаковани сосове, добавки
Когато поръчваме храна за вкъщи обикновено заедно с нея идват брошури и листовки с намаления при следваща поръчка. Също така невинаги отваряме малките опаковки със сосове и подправки с намерението да ги използваме по-нататък. Изхвърляйте подобни неща, защото те имат кратка трайност. Освен това менютата с намаленията са мръсни, а и не е екологично да ги използвате. Вместо това ги рециклирайте. Винаги можете да се осведомите онлайн за текущите отстъпки.
Контейнери за многократна употреба
Може да е удобно да държите горчицата, кетчупа или готовия ви винегрет за салати в пластмасов съд с дозатор, но това е вредно за здравето. Тези дозатори и тубички с накрайник са развъдник на бактерии, още повече, че изброените сосове обикновено стоят доста дълго в хладилника или на кухненския шкаф.
Надраскани съдове
Съдовете за готвене с незалепващо покритие са най-опасни. Когато тяхното покритие се издраска, то попада в хранителните продукти. Тези покрития са канцерогенни и не е препоръчително да се използват в домакинството. Дори да е по-неудобно за миене след това, използвайте съдове без никакви тефлонови покрития.
Стари подправки
Имате подправки в шкафа си, които не използвате често? Изхвърляйте ги през 3-4 седмици. В тях се развъждат ларви на насекоми. Освен това вкусовите и ароматните им качества се нарушават при продължителен престой в шкафа.
Стари препарати за чистене
Всяко домакинство има поне един такъв флакон с препарат, който стои в шкафа с месеци, без да се използва. Препаратите също имат срок на годност, който изтича след определен период. Той обикновено е между 12 и 18 месеца.
Стари пластмасови кутии за храна
В тях се размножават бактерии и гъбични микроорганизми, които навлизат в храната при употреба.
Пластмасови прибори
Изхвърлете ги, особено ако не са в плътно затварящ се съд, а са изложени на атмосферните условия. По пластмасата полепват бактерии, прахови частици, които са потенциално опасни за здравето.Опасни грешки в кухнята: Вижте какъв трябва да е интериорът във вашето царство и редът, който да поддържате в негоКоя от вас, уважаеми наши читателки, не желае кухнята й да е в идеален ред – всяко нещо да е на мяст…May 30 2018vsyakajena.com