Домът трябва да бъде уютен. Ето от кои неща трябва да се отървем, за да го постигнем

0
307

Някои вещи са способни да развалят настроението ни ден след ден. Десетки специалисти отдавна са стигнали до извода, че обстановката вкъщи оказва огромно влияние на качеството ни на живот. Лятото е най-подходящия сезон, в който можем да се отървем от излишните неща и да изхвърлим онези вещи, които отдавна не са ни нужни. Днес ще ви посочим част от предметите, които, без да осъзнаваме, скапват живота ни.
Подаръчни комплекти
Всяка домакиня разполага поне с един сервиз за специални поводи, подарен й от някой роднина, който стои в шкафа с години и събира прах. Тази посуда отдавна се е превърнала в семейна реликва. Тя само заема място и не ви дава сърце да я изхвърлите на боклука. А като се замислите, без нея ще има толкова много място… Ще можете да оформите пространството по ваш вкус, а не така, както прабаба ви си е представяла нещата.
Сувенири
Колега ви е донесъл малка статуетка от ваканцията си в Турция, далечен роднина ви е подарил дървено преспапие… И постепенно тези дреболии се превръщат в ненужни вещи, които ви е неудобно да изхвърлите и затова продължавате да редите по мебелите. Многото сувенири само заемат пространство. Затова оставете нещата, които наистина са важни за вас, а останалото изхвърлете в боклука!

Ароматни свещи
Ароматните свещи и подобните на тях вещи имат свойството да се трупат и да чакат деня, в който ще бъдат използвани. Запалете най-накрая тези свещи, използвайте подарените чашки или сварете донесения ви от някоя далечна страна чай. Животът се случва днес и сега и няма смисъл да трупате неща за черни дни!
Счупени вещи
Напукани чаши, нож със счупена дръжка, прословутият куфар без дръжка… Всеки от нас е прибрал по шкафовете неща, които отдавна са неизползваеми и са готови да отидат в заслужена пенсия. Използването на предмети, които не са в състояния да изпълняват функциите си нормално, може да бъде много опасно и да предизвика раздразнение. Нужно ли ви е подобно нещо?
Телевизор
Тук дори не става въпрос за самата техника, а по-скоро за навика да я държите непрекъснато включена. Шумът, който излъчва телевизорът, може и да се възприема нормално от човека, но когато ярките картинки и сменящите се звуци ни обкръжават непрекъснато, мозъкът ни се уморява. Умората предизвиква раздразнение, което може да се отрази на качеството на съня ни и да намали когнитивните ни способности.Веднага трябва да изхвърлите това от дома си: Привлича бедност, разруха и смъртСъс сигурност сте чували, че за нищо на света не трябва да държите в дома си счупена посуда или пукн…Aug 16 2018vsyakajena.com

Предмети, останали след забравено хоби
Незавършен шал, гривна или някакъв колаж… От каквото и хоби да сте се отказали, не е нужно да пазите в дома си следите, останали след него. Да си кажем честно, ако цели 3 години не сте се докоснали до снимките, едва ли след толкова време ще ви връхлети внезапно желание да се захванете отново с тях. Освен това, подобни недовършени неща подсъзнателно предизвикват чувство на вина и развалят настроението.
Тежки предмети от интериора
Масивните кресла и кадифените завеси са подходящи за аристократичните имения или за приказните замъци. В типичния градски апартамент подобно обзавеждане само ще направи свободното пространство да изглежда по-малко и ще отблъсква светлината, правейки стаята да изглежда по-мрачна. Животът ви няма да стане по-позитивен, а претрупаното пространство само ще ви потиска.
„Скривалища“ за вредни вкусотии
Според едно изследване, продуктите с кофеин, захар и различни подсладители допринасят за развитието на стреса. Определено ще се чувствате много по-спокойно, ако кутийките с бисквити не ви дебнат от всеки ъгъл, а пакетът с чипс не ви изкушава от шкафа.

Финансови документи
Кредитни договори, сметки… Естествено, че не трябва да ги изхвърляте, но не трябва да пазите и бележката от уредбата, която се е счупила преди 5 години. Добре е да държите всички финансови документи на едно място и периодично да ги преглеждате, оставяйки само актуалните.
Огледала
Лондонски психиатри са наблюдавали 50 души и са стигнали до извода, че ако човек се гледа в огледалото прекалено често, той незабелязано се сдобива с нови комплекси, а старите му стават още по-големи. Зацикляйки над външността си, може да развалите настроението си. Затова не рискувайте и се отървете от излишните огледала. Два броя са напълно достатъчни.
Чекмеджета, пълни с боклуци
Чекмеджетата, пълни с ненужни боклуци, могат да предизвикат раздразнение у всеки, така че най-накрая се отървете от старите зарядни устройства, проводници и други ненужни дреболии! Да си кажем честно – едва ли някой ще се откаже от новия си смартфон и ще го замени със стария телефон с бутони. Може да си запазите един апарат, но да разполагате с цяла колекция от стари телефони… В това няма никакъв смисъл!
Страхотни дрехи и обувки, с които се чувствате дискомфортно
Със сигурност всяка жена пази в гардероба си потресаващи дрехи и обувки, които й стоят страхотно, но не ги носи, защото не се чувства удобно с тях. Ако не обличате една дреха, тя няма място в дома ви. Освободете място за още по-прекрасни обувки, които ще ви бъдат удобни, а старата блузка сменете с нова ярка тениска! Лято е все пак!
Източник: jenata.blitz.bgТези признаци показват, че причините за стреса и гнева се коренят във вашия домФън шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията. А енергията е навсякъде. Затова, а…Aug 14 2018vsyakajena.com