Вълшебните свойства на майонезата, за които едва ли подозирате – помага дори и при въшки

0
462
Вълшебните свойства на майонезата, за които едва ли подозирате - помага дори и при въшки

След като прочетете това, със сигурност животът ви ще стане по-лесен.
Обичате ли да си похапвате майонеза в семейството? Навярно отговорът е утвърдителен, тъй като този хранителен продукт е вкусен, приготвя се лесно в домашни условия и създава усещане за ситост, зареждайки организма с 727 кал на 100 г, в които доминират мазнините (79 г), въглехидратите са 2.6 г, а протеините – 1.3 г. Класическата майонеза трябва да съдържа не по-малко от 65% растително масло (олио) и яйца, като в процеса на емулсионното разбиване на яйцата с олиото се добавя лимонов сок (оцет) и – твърде често – горчица. Когато я приготвяте трябва да сте сигурни, че яйцата, които използвате, ние са заразени със салмонела. Във всеки случай, да си приготвите в къщи майонеза (и съответно картофена или руска салата) е препоръчително, отколкото да закупите тези продукти от магазина, тъй като те, освен растително малко, съдържат модифицирана скорбяла, емулгатори и консерванти. Това, което малко от вас знаят обаче, за този важен продукт от студената си кухня са неговите свойства, определящи необичайни употреби д домакинството! Ето за какво става дума. Спрях да си купувам майонеза, защото се научих да си правя домашна без яйца, при това само за няколко минутиСигурно всички ние обичаме майонеза, но честно казано, за тази в магазините изобщо не можем да сме с…Mar 9 2018vsyakajena.com
1) Ако намажете с майонеза наранени места (драскотини) по дървени повърхности (както и следи от чаши) и ги полирате след 1 денонощие с вълнен парцал, то те ще станат почни незабележими.

 

2) Ако по невнимание за косата ви се е залепила дъвка, то лесно ще я отстраните като натриете с майонеза мястото със сплъстените коси и след 15-ина минути ги разрешите с гребен;

 

3) Ако сте държали автомобила си под дървета и по него е попаднала дървесна смола, то само след няколко минути ще я отстраните, след като сте намазали плътно местата с майонеза.

 

4) Ако сребърните ви прибори или други сребърни предмети са започнали да потъмняват, то ги изтъркайте с майонеза и ги почистете след това с мека кърпа.

 

5) С помощта на компрес от майонеза, оставен да действа за около 1 час върху скалпа и косата ви, ще се отървете ако са ви нападнали въшки и гниди.

 

6) Ако неразумно сте получили слънчеви изгаряния, то намажете с майонеза болезнените места и ще получите невероятно облекчение.

 

7) Може и успешно да замените кремовете за ръце с майонеза.

 

8) Ако децата са „рисували“ с моливи по стените, то ще премахнете драсканиците като ги намажете с майонеза и след ½ час почистите местата с гъба.

 

9) Следите от пръсти по всякакви метални повърхности изчезват, ако ги намажете с майонеза…И така вече сте наясно, в кои случаи, несвързани с вашия „студен бюфет“, може да използвате този толкова вкусен продукт – майонезата!Ако знаехте колко приложения имат пакетчетата от кутиите за обувки, никога нямаше да ги изхвърлятеСигурно се сещате как когато си купувате нови обувки, в кутията намирате малки пакетчета т.нар. сили…May 17 2018vsyakajena.com
Източник: mila.bg