Всички сме правили тази грешка с подреждането на храната в хладилника, а тя е много опасна

0
422

Хладилникът е един от предметите в кухнята, които представляват най-голям интерес за всеки член на семейството. Няма човек, който да не е подреждал хладилник, и все пак, повечето от нас го правят грешно, без дори да го осъзнават. Днес ще ви представим мнението на Мишел Бойевски – виден специалист от Института по безопасност на храните на Австралия, който съобщава кои са правилата, които трябва да имаме предвид при подредбата на хладилника. И така, първо е добре да опоменем основната и опасна грешка, която неволно всички ние допускаме. Тя се състои в това, че редим хладилника безразборно и това може да доведе до развитието на бактерии и зарази по храната, която след това консумираме. Затова и днес ще ви разкрием как можем да я избегнем, като просто вложим малко мисъл и логика в подреждането на храната в хладилника.
Първото правило е за горните рафтове. Това е най-подходящото място да съхраняваме готовите за ядене храни и продукти. И е много важно да не ги смесваме със суровите продукти, които изискват топлинна обработка.Зимата идва и трябва да знаем: Как да замразим храната правилно и колко време ще издържи във фризераАко обичате да готвите вкъщи, то тогава неминуемо държите храна в хладилника или фризера. Дали защот…Oct 5 2018vsyakajena.com

Второто правило се отнася за долните рафтове. Там именно е добре да държим суровите продукти като риба и месо. Съветът на Мишел Бойевски е ако тези продукти не са запечатани, да ги държим в затворени кутии. Причината за това е, че ако не са в кутии, шансът в хладилника да се образуват бактерии е много висок. А така рискуваме да заразим и останалите продукти.
Вратата на хладилника е най-топлата част от него. Там е най-добре да държим млечните продукти, сосовете, напитките и различните подправки, съобщава Мишел. По отношение на плодовете и зеленчуците, най-доброто място е във фреш зоната, като е добре те да бъдат разделени, но не е фатално, дори и да ги смесим. Освен това е добре на дъното на фреш зоната да сложим хартиени кърпи, за да не се загуби свежестта на плодовете и зеленчуците.
Единственият плод, който по никакъв повод не бива да държим в хладилник е ябълката. Причината за това е, че от ябълките се отделя вещество, което влияе зле на качеството на другите продукти и води до преждеверменното им разваляне.
Яна ВОЙНОВАУчените отсякоха: Любимата храна на нас, българите, удължава живота ниМеждународен екип от учени е провел изследване, което показва, че едни от любимите храни на българит…Sep 14 2018vsyakajena.com