Всички правим тези 8 грешки у дома, а те сериозно вредят на здравето ни. Ето къде бъркаме

0
401

Всеки от нас се опитва да пази чисто, така че да не се срамува, ако изневиделица дойдат гости. Има 8 грешки, които обаче често допускаме, а те са истински убиец на доброто здраве, разкриват от jenata.blitz.bg. Важно е да ги знаем и да ги променим, ако не искаме да си докараме страшни главоболия. Ето кои са те:
Рядка смяна на гъбите за миене на чинии
Сигурни сме, че ежедневно във всяка кухня има по няколко чинии и чаши за измиване. Естествено, за да се справите с тях ви трябва гъбка и повечко топла вода. Е, хубаво е обаче да сменяте тази гъба веднъж месечно. Тя е на-мръсното нещо в дма ви и върху нея живеят стотици микроби. Те могат да причинят чревна инфекция.
Не миете дистанционното
На малцина им идва на ум, че е редно да дезинфекцират дистанционното на телевизора. Това трябва обаче да се прави непременно, защото върху него се натрупват огромен брой микроби и бактерии. Това обикновено е един от най-мръсните елементи в къщата, заедно с мобилния ви телефон, върху който има повече микроби, отколкото на ръба на тоалетната чиния. Предпазете себе си и близките си от инфекциозни заболявания, като например поставите дистанционното в пликче или всяка седмица го минавате със салфетки за дезинфекция.Когато разбрах, защо майка ми ръси сол в дома си, веднага поисках да направя същото. Резултатът е поразителенСолта е многофункционален натурален продукт, който намира безброй приложения в живота на всяка домак…Aug 22 2018vsyakajena.com

Не миете кафеварката всеки ден
В много къщи има машини за кафе, но много малко хора полагат нужните грижи за тпх. Ако не се измие каничката, в която е приготвена напитката, то вие рискувате здравето си. Върху стените й се формира плесен, която разваля вкуса на кафето. Мийте целият уред или поне каничката, след всяка употреба!
Прекалено много омекотител по време на пране
Всеки обича дрехите му да са меки и приятни за пане. Понякога обаче някои домакини прекаляват с препаратите и в резултат на това се появяват мазни петна върху дрехите. Силните аромати освен това, могат да причинят алергии и дразнене на някои лигавици. Добре е да изливате точно толкова, колкото е упоменато на етикета.
Измивате месото
Според учени, това е абсолютно ненужно, даже обратното. При миенето под струята, може различни пръски с бактерии да попаднат къде ли не и после по един или друг начин да бъдат погълнати. Няма нужда да миете месото. Просто го консумирайте възможно най-бързо, след като сте го купили. Не забравяйте да източите първия бульон/

Държите кухненските си кърпи с години
Те може наистина да изглеждат много добре и да се грижите за тях внимателно, но това не значи, че трябва да ги използвате, докато не се скъсат. След няколко месеца, каквото и да правите, те просто не могат наистина да бъдат добре изчистени и са истинска бомба с бактерии. Добре е да купувате нови кърпи на всеки 3 месеца.
Загрявате храната в пластмасови съдове
От една страна това е много удобно, особено като бързото. Някои пластмаси обаче изпускат опасни вещества за здравето ви. Те се натрупват в организма и могат да доведат до най-различни заболявания. Гледайте винаги да имате под ръка нормална чиния, в която да можете да пресипете храната си, за да я стоплите в микровълновата.
Изрязвате мухлясалото от хляба
Да, наистина не е редно хлябът да бъде изхвърлян. Когато върху него обаче има мухъл, повечето от нас опитват просто да го изрежат. Това обаче не е правилно. В същност дори и само част от хляба да има зелени петна, то вярвайте ни, мухълът вече се е разпрострял навсякъде по продукта. Най-добре е да го изхвърлите и да не го консумирате, защото това наистина не е полезно за здравето ви, защото микотоксините на мухъла могат да причинят алергии или някои онкологични заболявания.С тези изненадващи помощници почистването на дома ще се превърне в детска играДобрата новина: шансовете да притежавате почти всеки елемент от този списък с изненадващи домакински…Aug 20 2018vsyakajena.com