Всички правим тези грешки, а те превръщат гладенето в мъка. Ето какво трябва да избягваме

0
294

Гладенето не е сред любимите ни домакински дейности, но е задължително, ако искаме да изглеждаме добреq пишат от az-jenata.bg. За да бъде обаче този процес ефективен и да не отнема прекалено много време, има важни неща, които трябва да се спазват. Ако държите да се справяте отлично с ютията, тогава избягвайте следните грешки:
Гладите дрехи, които са много сухи
Много хора допускат грешката да гладят прекалено сухи дрехи, а не знаят, че досадните гънки се гладят по-бързо и лесно, ако са леко влажни. Когато са прекалено сухи е трудно да се изгладят перфектно и може да отнеме много повече време.
Гладите деликатните материи накрая
Когато гладите фини материи трябва да сте наясно с коя програма на ютията да работите и каква да е температурата. Много често хората допускат грешката първо да изгладят дрехите от по-груби материи, оставяйки деликатните за накрая, без да преценят, че ютията вече е загрята и може да увреди фините дрехи, ако не я намалите.Всяка дама трябва да има бяла риза в гардероба си – вижте защоДа срещнете облечена в бяла риза дама или младо момиче, е нещо почти непостижимо. Белите ризи се счи…Apr 25 2018vsyakajena.com

Забравяте да почистите ютията
Една често срещана грешка е да не почистите ютията, след като приключите с гладенето. Добре е да я почиствате редовно, ако не всеки път, то от време на време. Понякога по повърхността остават петна от дрехите, които сте гладили и ако не са почистени, могат да увредят не само ютията, но и следващите дрехи, които сте планирали да обработите.
Държите в ютията мръсна вода
Понякога в бързината да свършим с досадното домакинско задължение, забравяме да изхвърлим водата от ютията, с която сме гладили. Така се случва, че тя застоява, но може при следващото гладене да създаде проблем и да остави грозни петна върху дрехите. Затова винаги проверявайте, преди да започнете да гладите, дали не сте забравили вода от предния път и я почистете.
Не използвате пара при голямо количество дрехи
За да бъде гладенето наистина бързо, лесно, ефективно, е добре да обработвате дрехите с пара, особено ако ви чака голям куп текстил.Чистенето ме изтощаваше, докато не открих тези лесни трикове. Вече се справям бързо и без много усилияПочистването може да стане наистина скъпо, ако купуваш най-различни видове почистващи препарати. Но …Aug 15 2018vsyakajena.com