Кафето е един от продуктите, който повечето хора използват ежедневно. В днешно време има много варианти, по които можем да си приготвим кафе у дома – с кафеварка, с машина, с джезве. На всички ни е ясно, че кафето, което си правим у дома е много по-вкусно и приятно от това, което си купуваме понякога от машините за кафе в офиса или на улицата. Проблемът е, че всички ние имаме почти машинални навици, когато става дума за варенето на кафето, които включват и 6 грешки, които могат да допринесат за здравословни проблеми. Затова и днес ще си поговорим за тях и е добре да не ги повтаряме повече, за да си спестим главоболията.
1. Смляно кафе
Не е никак препоръчително да си купуваме предварително смляно кафе, макар че е по-удобно. Истината е, че вече има множество уреди, които могат да смелят кафето ни за секунди. Не бива да залагаме на предварително мляното такова, защото то започва да губи качествата си в мига, в който се смели и освен това не можем да гарантираме кога точно е смляно то и дали не е твърде старо.
2. Правилната чаша
Добре е да използваме чаши с по-дебели стени за кафето и причината за това е от чисто удобство. Този вид чаши запазват топлината на напитката по-дълго и по този начин можем спокойно да пием кафето си, без да се притесняваме, че то ще изстине преди дори да сме изпили половината.Откакто открих тези свойства на лимона и кафето промених изцяло тялото си! Няма по-добър начин за пречистванеСъществуват десетки начини, чрез които можем да изчистим тялото си от токсини. Повечето от тях обаче…Dec 14 2018vsyakajena.com

3. Пресни зърна
Най-добре е да използваме кафе, което е изпечено преди не повече от 3 седмици, което можем да проверим като намерим датата на производство на опаковката. Причината за това е, че когато кафето е прясно, то запазва полезните си свойства и няма да е загубило вкуса си.
4. Правилно съотношение с вода
Всички знаем, че понякога не нацелваме правилното съотношение кафе-вода и това води до твърде силно или твърде слабо кафе. В този случай е по-добре кафето да е по-силно, защото можем да го подсладим, но прекалено слабото е истински кошмар, защото не става за пиене. Затова е важно да спазваме точните пропорции, за да можем да се насладим на хубава напитка.
5. Използвано кафе във филтъра
В никакъв случай не бива да оставяме вече използвано кафе във филтъра. Това може да доведе до образуване на плесени и микроби, които след това да попаднат в организма ни и да ни създадат редица излишни главоболия.
6. Миене на кафеварката
Последната от тези 6 грешки с кафето е да пропуснем ежедневното измиване на кафеварката. Това е важно, защото отново можем да допуснем образуването на плесен, ръжда и завъждането на бактерии, които са опасни за здравето ни. Затова е важно да полагаме старателни грижи за кафеварката си.
Яна ВОЙНОВА7 важни факта за кафето, които всеки почитател на ободряващата напитка трябва да знаеПиенето на кафе, почти винаги „на гладно“, е ритуал за повече от 40% от световното население! Изслед…May 9 2018vsyakajena.com

Коментари
loading...