Всеки прави тези 6 грешки по време на хранене, а те създават лошо впечатление. Ето какво трябва да избягваме

0
576

Храненето е един от основните процеси, без които животът не би бил възможен. Още когато сме малки, родителите ни ни учат как правилно да се храним, така че вбъдеще, когато сме сред други хора, този процес да бъде рутина и да не пречи на процеса на общуване, който често се случва паралелно. И въпреки че от ранна детска възраст се учим на правила по отношение на храненето е факт, че всеки от нас прави някои нарушения на установения ред. Разбира се, когато сме сред близки и приятели, това не е фатално, но ако сме в компания, която се стремим да впечатлим, тези дребни грешки могат да се окажат решаващи за впечатлението, което оставяме у другите. Днес ви представяме кои са 6-те грешки, които всеки от нас допуска волно или неволно, но които непременно трябва да изкореним от навиците си, за да не ни навредят.Вижте кои 11 опасни грешки допускат дори и гурутата по здравословно храненеПри преминаване към здравословен начин на живот много хора не могат да постигнат целите си. Може би …Sep 18 2018vsyakajena.com

1. Топене в соса с отхапано парче храна.
Този навик не е подходящ дори и сред приятели, камо ли за хора, които не ви познават добре, защото изглежда твърде фамилиарно от една страна и е нехигиенично от друга страна.
2. Пипане на храната.
На всеки му се е случвало да пипне нещо на масата, което няма да яде след това, но не се замисляме, че това оставя много лошо впечатление у другите, защото отново не е най-хигиеничното нещо, което можем да направим.
3. Избирателно подбиране на храната.
Когато ще ядем в компанията на други хора и храната е обща, не е никак възпитано и приятно, ако някой от компанията изяде само определен вид храна. Например всички краставици от салатата. Така че, не бива да го правим.

4. Подправяне на общата храна.
Общата храна затова е обща, защото трябва да обслужи вкусовете на повече хора. Затова е много невъзпитано да подправим цялата купа със салата например. Много по-добро впечатление ще направи, ако подправяме само след като сме си сипали в собствената чиния.
5. Дъвчене с отворена уста.
Тази грешка е очевидна. На никого няма да му стане приятно, ако е в компанията на човек, който дъвче с отворена уста.
6. Говорене по телефона.
Да говориш по телефона на масата е признак на неуважение към събеседниците ни и затова не бива да го правим, като разбира се, при неотложен разговор, просто можем да се извиним и да станем от масата, за да го проведем.
В крайна сметка тези 6 грешки често стават неволно, но е факт, че оставят лошо впечатление. Затова и малко трябва да се замисляме и да се контролираме.
Яна ВОЙНОВАЗакусвайте, за да сте слаби: Ето кои 7 грешки в сутрешното хранене ви пречат да отслабнетеПризнайте си, закусвате ли или си спестявате това хранене за деня? То е най-важното, но има някои гр…Aug 10 2018vsyakajena.com