Високи токчета – как да предпазим краката си?

0
223
високи токчета

Всяка жена има поне един чифт високи токчета в модния си арсенал. Всички ние знаем как, когато обуем високи обувки, осанката ни се променя, самочувствието ни се променя и като цяло започваме да се чувстваме много по-секси и по-самоуверени. Освен това има някои моменти в живота ни, когато дори и да сме по-спортен тип дами, се налага да сложим високи токчета, за да може да бъдем на висотата, която се очаква от нас. Обувките обаче могат да окажат решаващо влияние върху здравето на краката ни. Има жени, които или по желание или по задължение всеки ден трябва да носят високи обувки, а това може да бъде пагубно както за комфорта на крака, така и за формата и костите в стъпалото.Ходенето на токчета не е лесно. Ето как да избегнем болките в краката от високите обувкиОбувките на високи токчета са стилни и женствени, но често причиняват неприятни болки в краката. Зат…Aug 13 2018vsyakajena.com

Високият ток поставя крака в неестествена позиция и под напрежение, което оказва влияние и на равновесието ни, така и на стъпалото. Именно затова се получават и деформации, които след това могат да прераснат в постоянна болка, която със сигурност не е нито приятна за изживяване, нито за гледане. Затова днес ви представяме няколко съвета, които е добре да спазваме, когато носим високи обувки, за да щадим краката си и да можем да се възползваме от елегантността на този външен вид без дълготрайни последици.

Първият съвет е винаги да носим ниски обувки със себе си, за да можем да ги сменим, в момента, в който усетим продължителна болка или когато ситуацията ни позволява. По този начин ще знаем, че каквото и да стане и колкото и дълго да продължи дадено събитие имаме резервен вариант. Другият особено важен съвет е по отношение на времето, което прекарваме на високи обувки. Ако имаме избор, е добре да не носим висок ток повече от 2-3 пъти в седмицата и то за не повече от 2-3 часа. Ако пък няма как да спазваме тази честота е добре да не прекаляваме и с височината на тока. Не е полезно да носим токове, които са повече от 10 сантиметра, тъй като те ни правят твърде нестабилни от една страна, а от друга страна кракът е поставен в изключителен наклон, който може да доведе до проблеми с костите и ахилесовото сухожилие.
Яна ВОЙНОВАПроверете себе си! Кажи ми какъв тип са любимите ти обувки и ще ти кажа какъв си!Кой от изброените видове обувки ти е любим?
Всяка от нас има чифт любими обувки. Ето какво разкриват…
Jul 11 2018vsyakajena.com