Важно за всяка жена: Всички правим тези 5 грешки с прането, а те всъщност съсипват дрехите ни

0
493

Всяка от нас в някакъв момент от живота се сблъсква с реалността на домакинството. Едно от задълженията, които няма как да избегнем, е прането. Дрехите са най-различни и съответно имат особености по отношение на прането, за да бъдат чисти от една страна, но и за да ги запазим в добър вид за по-дълго време. Затова е важно да се съобразяваме с особеностите на дрехите, когато ги перем, защото иначе рискуваме да ги съсипем. Така или иначе, не винаги имаме време за задълбочено проучване на всяка отделна дреха и просто пускаме една пералня, а след това с изненада откриваме, че нещо с дрехите не е наред. И днес ще си поговорим защо се получава така. Ами защото почти всички ние правим тези 5 грешки при прането, а те реално съсипват дрехите ни.
Първият мит, в който всички вярваме, е че има една универсална програма за всички дрехи.
Всички знаем, че пералните имат най-различни и многобройни програми за пране. Но, да бъдем честни, използваме ли ги всичките? Не. Залагаме на една, която ни е позната и смятаме, че с нея можем да изперем всичко. А това въобще не е така. Трябва да съобразим програмата с температурата на пране и оборотите на центрофугата. Това е важно, защото всеки различен вид дрехи се пере на различни градуси, за да не се съсипе материята.С тези 10 хитрости дрехите ни ще изглеждат като нови за нула време. Толкова е лесноСлучвало ли ти се е да искаш да сложиш любимата си блуза или жилетка и да разбереш, че не можеш, защ…Sep 21 2018vsyakajena.com

Втората грешка, е схващането, че идеалната температура за пране е 30 градуса.
Тази температура е идеална за случаите, когато по дрехите има петна от кръв, мляко, храна, трева или напитки. За всички останали петна градусите трябва да бъдат по-високи, за да бъдат отстранени те.
Третата грешка, която ни заблуждава е, че всички петна се изчистват на висока температура.
Това въобще не е вярно, както личи и от грешка №2. Всяко петно трябва да се разгледа индивидуално, защото ако сложим различни петна на една и съща програма, някои ще се отстранят, но други ще се разнесат и по останалите дрехи и ще стане още по-голям проблем.
Четвъртата грешка е, че смятаме, че няма разлика между праха за ръчно пране и този за автоматично.
Много е важно да не слагаме от праха за ръчно пране в пералнята, както и да не ползваме прах за пералня при ръчно пране, защото този за ръчно пране образува много пяна и ако го сложим в пералнята, тя ще прелее. И съответно ако перем ръчно с прах за пералня, няма да има достатъчно пяна и ефектът ще е почти нулев.
Последната грешка е, че ползваме един и същи вид прах за всички дрехи.
Тук най-засегнати са белите дрехи. Ако ги перем със специален препарат за бели дрехи, те ще запазят белотата и блясъка си доста по-дълго.
Яна ВОЙНОВАИмате ли тези дрехи в гардероба си? Тези 8 неща ще ви накарат да изглеждате безвкусноСветът на модата не спира да ни шокира. Световните дизайнери не спират да ни изненадват с все по-сме…Aug 31 2018vsyakajena.com