9 признака, че приятелите ви не са истински

0
721
са истински

Приятелството е едно от най-важните неща за всеки от нас. Без приятели животът ни не само би бил много скучен, но и самите ние можем да изпаднем в неприятни състояния като депресия и тревожност. Понякога обаче има моменти, когато трябва да преценим дали приятелите ни са истински или по-скоро ни използват. Защото такива отношения също не са здравословни.

В живота си имаме много приятелите, които идват и си отиват, пишат от lifezone.bg. Всички искаме да намерим такива, които ще бъдат до нас до края, но приятелите не винаги са това, което изглеждат. Има някои признака, които ще ти помогнат да разбереш дали приятелите ти са истински или не. Ето 9 от тях.

„Връзват” те
Понякога приятелите не изпълняват обещанията си един към друг. Абсолютно нормално е. Но е съвсем различно ако не ти звънят или не се появяват на важни за теб събития.Това са хора, които казват че ще дойдат да се видите или обещават, че ще присъстват на рождения ти ден, а след това въобще не се появяват без да кажат нищо. Има много причини за този тип поведение, и най-честата е, че те просто не са ти истински приятели.

Изглежда сякаш се състезават с теб
Приятелските съревнования са единствено и само това – приятелски. Забавно е да играеш на състезателни игри или спортове с другарчетата си, но добрите приятели не се състезават с живота на другия. Да се конкурираш за неща като работа, внимание или дори потенциален романтичен партньор, не е присъщо за някой, който е истински приятел.

Винаги ти се обаждаш първи
Всички ние сме се били в позицията, първи да търсим приятелите си. Понякога те просто го приемат за даденост. Идва петък вечер и те очакват да им се обадиш, но какво ще стане ако не го направиш. Ще ти се обадят ли те? Най-вероятно хората, които наистина са ти приятели ще го направят или поне ще ти пратят съобщение, а от онези които не са няма да получиш нищо.

Не те търсят, освен ако не искат нещо
Понякога човек, който не ти е истински приятел, ти звъни постоянно. Може да изглежда мило, докато не се замислиш за темата на разговора. Накрая винаги се оказва, че се нуждаят от нещо. Може би превоз, помощ с преместването, или пък пари. Хубаво е да помагаш на приятелите си, но хора като тези никога не ти връщат услугата, когато се нуждаеш от помощта им.

Разговорите сякаш са насочени само към тях
Това може да е трудно за разпознаване. Често е повече като предчувствие или вътрешно усещане, но разговорите ви изглеждат винаги насочени към тях. Някак си нещата винаги се завъртат и стигат пак до тях, или се опитват да наложат мнението си над вашето. Това не е признак за добър приятел.

Злепоставят те пред хората
Сигурно всички сме преживявали нещо подобно – много по-мили са, когато сте само двамата, но пред другите хора се държат различно с теб. Карат те да се чувстваш зле, присмиват ти се по начин, по който знаят че ще те наранят. Такива хора не са ти приятели изобщо. Истинските приятели те уважат и отношението им към теб не зависи от това дали сте сами или с други хора.

Говорят зад гърба ти
Боли да разбереш, че някой е говорил гадни неща за теб, когато не си бил наоколо, за да се защитиш. Още по-лошо е когато разбереш, че е някой, който си мислим за добър приятел. В този случай не са нужни много обяснения. Премахнете тези хора от живота си.

Говорят зад гърбовете и на други хора
Ако имаш приятел, който обича клюките и говори гадни неща зад гърбовете на други хора, спри и се запитай: Колко е вероятно да правят това и с теб? Да, всички знаем какъв е отговорът. Изтрийте ги от живота си, защото не са ви истински приятели.

Изключват те
Това може да боли много повече от някои от другите неща в списъка.Този вид приятели не те включват в разни занимания, заявявайки че и без това няма да искаш да участваш, или въобще не казват защо. Когато те изключват от груповите занимания с общите ви приятели, е особено болезнено. Тези хора не са ви истински приятели.

Пристискат ви
Хората се притискат един друг да вършат разни неща, постоянно. Съвсем нормално е. Искаме те да правят онова, което ние харесваме, за да изградим някаква връзка. Но има разлика между лекия приятелски натиск и прекаления. Ще разбереш, когато ти се случи. Никой не бива да те тормози да правиш нещо, което не искаш, всеки път щом те види. Трудно е да оставите някой, който сте мислили за приятел, а се е оказало, че не е такъв. Но със сигурност ще сте по-добре без него.

Вижте още:14 прекрасни цитата за приятелствотоПриятелството е сред най-красивите и важни взаимоотношения на всеки от нас. Без приятели, животът ни…Jun 18 2020vsyakajena.com6 знака, че имате наистина добри приятелкиВсеки човек се нуждае от приятели, с които да има здравословни отношения. Те му помагат да бъде не с…May 27 2020vsyakajena.com